maandag 12 november 2007

Dossier : Georgie

Sedert begin november de Georgische oppositie protesteert tegen de huidige machthebbers worden deze protesten op een ongekende wijze onderdrukt. op 2 november protesteerden 50.000 burgers in de hoofdstad Tbilisi tegen de huidige machthebbers, waarna het is het dagenlang onrustig bleef.

Na een week van geweldloze protesten veegde een 1000 man sterke politiemacht de hoofdstad letterlijk met fors geweld schoon, waarbij honderden burgers gewond raakten en zich in het ziekenhuis hebben moeten laten behandelen.

De brutaliteit van de machthebbers is tot een ongekende climax gekomen, door het TV Station Imidi van de oppositie te bestormen en plat te leggen, waarbij vrijwel alle apparatuur kort en klein geslagen werd. Volgens de autoriteiten was de TV zender 'enigszins' betrokken bij een door Rusland gesteunde staatsgreep, een verwijt dat de eigenaar News Corp Europe als 'erger dan belachelijk'van de hand heeft gewezen. De eigenaar van Imidi is de miljardair Badri Patarkatsisjvili, zakenpartner van Berezovski.

Waar blijven de Nederlandse Media met hun berichtgeving ? Hoezeer in tegenstelling tot de dagenlange berichtgeving van de Rozenrevolutie van 2003 van destijds en de GPD inbraak, die dagenlang het nieuws in eigen land bepaalde.

Wie herinnerd zich niet de pro westerse revoluties in Ruslands voormalige vazalstaten, zoals daar zijn de oranjerevolutie in de Oekraine en de rozenrevolutie in Georgie. In november 2003 werd de conservatieve Eduard Sjevardnadze met zijn clan afgezet, na zichzelf verrijkt te hebben en zijn land in grote armoe gedompeld te hebben en vervangen door notabene zijn vertrouweling Saakisjvili, wiens charmante Nederlandse vrouw Sandra Roelofs maar al te graag werd ingezet bij deze revolutie.

Opmerkelijk is dat Michael Saakisjvili voor zijn machtsovername een vertrouweling van Sjevardnadze was, en onder hem diende als minister van Justitie. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de zogenaamde corruptie en repressie die hij later zijn voorganger zo verweet. Hiervoor studeerde hij rechten in Washington en op Columbia New York en werkte hij jaren als Advocaat bij Patterson & co, welke grote belangen heeft in Georgie.
Tijdens deze periode bouwt hij aan zijn netwerk van USA vrienden, welke hem later aan de macht zullen helpen. Saakisjvili behoort tot het soort ' flexibele leiders' die het in de politiek zo ver brengen door hun ultieme drive om aan de macht te komen, ongeacht welke belangen ze dienen.

Dag in dag uit werden we in 2003 door de Nederlandse Media getrakteerd op mooie beelden van burgers die afrekenden met het Sovjet verleden, en kozen voor de vrijheden van het westen. Waarom werd er door de Media toen zo uitputtend verslag gedaan, en zwijgen ze nu in alle talen ?

Nauwelijks een week na de machtsovername bezochten USA minister Colin Powell Georgie en later Donald Rumsfeld en zijn Oligarchen Netwerk de Georgische leiders om ze van hun militaire steun te verzekeren. De strijd om de controle over de grootste olie en gasreserves ter wereld was begonnen en de toon gezet.

De burgers van de Oekraine en Georgie zijn inmiddels weer een desillusie rijker, en omarmen inmiddels weer hun oude bondgenoot Rusland. Ditzelfde Rusland heeft namelijk eerder mogen kennismaken met een dergelijke revolutie onder leiding van Jeltsin en zijn oligarchen, welke het land compleet leegzogen en bijna naar de afgrond hielpen. Pas door een krachtig ingrijpen van voormalig KGB officier Poetin kon het land in 1998 ternauwernood ontsnappen aan een economisch bankroet, en werd het door diezelfde Poetin weer krachtig in het zadel geholpen, waarbij hij de miljardenprofiteurs liet oppakken ( chodorkowski ) of het land uitjoeg ( abramovitsch , berezovski ).

Opmerkelijk genoeg is er sindsdien sprake van een enorme Media hetze tegen Poetin en zijn medestanders, waarbij Rusland en zijn leiders lijkt het permanent in diskrediet worden gebracht. Lijkt dit toeval of zitten er duistere Media belangen achter, wie zich hierin verdiept, weet inmiddels beter.

En nu na 4 jaar bewind onder de pro westerse President Saakisjvli maar liefst 50.000 burgers de straat opgaan, om te protesteren tegen de herkenbare corruptie, blijft het angstig stil in de Nederlandse Media. Het lijkt erop dat de Nederlandse Media een duidelijke anti Rusland politiek bedrijven, wat de reden is dat wij onze lezers hierover informeren.

Geen opmerkingen: