maandag 26 november 2007

De Media in Week 47


Graag presenteren wij u weer een kritische samenvatting van een week vol politiek gekleurd nieuws:
Terwijl de beurzen wereldwijd wegzakken,het fileleed deze week weer tergend hoog is, en de tweede kamer zwijgend instemt met de financiering van de dure prachtwijken van mevrouw Vogelaar, negereren onze Media lijkt het bewust dit nieuws en storten zich liever op hun eigen nieuws zoals de Anne Frank boom of het andere orakel uit Friesland : Hans Wiegel

"Help, de Kredietcrisis landt in Europa"
Terwijl de Onroerend Goed Lobby, Vereniging eigen Huis en VROM onverstoorbaar het land blijven volpraten met nog meer prachtige Vinexwijken, om het hardst elkaar naroepende dat de woningnood wel erg hoog is, verbaas je je als burger over zoveel naieviteit.
Amerika is inmiddels lijkt het volgebouwd. Na de beurscrash in 2002 werd de hypotheekrente bewust naar een niveau van ca 1% getrokken, en konden bankiervriend Alan Greenspan en zijn oligarchen heel de wereld vol goedkoop geld strooien.Inmiddels is de rente naar 5% getrokken en zijn ze ongeremd aan het cashen. Ook in Nederland zijn de afgelopen 100 jaar maar liefst 7 miljoen woningen gebouwd, en is het prijspijl in honderden jaren nog niet zo hoog geweest. Helaas lijkt nu ook hier het feest over, maar in Nederland hoor je er geen visionaire journalist over. Als een sluipende Tsunami overspoelt de Kredietcrisis inmiddels ook onze kusten, maar de Media zwijgen collectief of roepen in koor dat het droog is in het binnenland. Veelzeggend is dat LeaseVerzekeraar Aegon, altijd roepend dat de winsten zo hoog zijn, schrikbarend onderuitzakt op een niveau van 8,-. Waar blijven de waakhonden van de Media ?

"Prachtwijken in Nederland, oftewel hoe het kabinet 500 mln van de Cooperaties weghaalt"
Op 21 november wordt het wetsvoorstel in de tweede kamer behandeld rondom de kabinetsplannen om VPB te gaan heffen over de winsten van de woningbouwcorporaties. Opbrengst ca 500 mln per jaar voor de schatkist. Daarnaast moeten de Coorporaties nog eens 250 mln per jaar op tafel leggen voor directe investeringen in de wijken.
Terwijl dit toch landelijk nieuws genoemd mag worden wordt de discussie rondom dit gevoelige thema volkomen doodgezwegen door de zogeheten onafhankelijke media. Het ANP meld de hele ochtend rondom 'de strijd' om de Anne Frankboom en de Spaanse burgeroorlog in 1936, het AD schrijft dat Britney Spears sinds haar 14e geen maagd meer is en de TGV sabotages, maar over dit nationale en gevoelige thema totaal niets.
Hoe in tegenstelling met de eerdere debatten rondom mevrouw Verdonk en het Generaal Pardon, toen de linkse partijen wel wat Mediasteun konden gebruiken, en dit dus ook volop verkregen.

"Heerlijk, die crisis bij de VVD, maar waarom geen meldingen over terugval PvdA"
Met een man als Hans Wiegel in de gelederen , heeft de VVD geen vijanden meer nodig, zullen wellicht VVD kopstukken Frits Bolkesteijn en Marc Rutte ervaren. Maar de Nederlandse Media smulden deze week weer volop van de ongezouten uitspraken die het Orakel van Friesland over de VVD deed.
ANP , NOS en alle nalopers melden 22 november vrijwel ieder uur dat als het aan Hans Wiegel ligt, er over 1,5 jaar geen VVD meer is, en dikten hiermee het vertrek van het voltallige VVD bestuur nog maar weer eens aan.
Wie de hoeveelheid Media aandacht aanhoort moet onbewust aan de politieke voorkeur van de Nederlandse journalisten denken. Want hoort u als burger iets van kritiek op het PvdA bestuur , en worden PvdA coryfeeen die zware uitspraken doen, op dezelfde wijze geciteerd als Hans Wiegel ?

"Hoe de Nos en AD een diepe knieval maken voor Holleeders bende"
Valt het u als burger ook niet op hoe weinig achtergrond er wordt verstrekt over het proces van de eeuw. De gemiddelde journalist schrijft veelal wat vaags over Holleeder en Endstra, en vooral over de gezondheid van verdachte Holleeder. Ongekend eigenlijk, want terwijl in veel strafzaken de Media, kijk eens naar de zaak Nathalie Halloway, vrijwel ieder detail van de verdachte wordt omgedraaid, is het over de achtergrond en de andere medeverdachten rondom Holleeder angstig stil.Donderdag komt hier echter ineens verandering in, als de NOS op haar site een filmpje plaatst, waarin NOS verslaggever Lex Runderkamp onderzoeker Pieter Lakeman bezoekt, die schokkende onthullingen meld over de schimmige onroerend goed boer Paarlberg, die een spil in het witwassen van crimineel geld blijkt te zijn.

Enkele uren nadien is het betreffende filmpje ineens onder druk van een advocaat verwijderd. Wat ook opvalt is dat het AD deze gebeurtenis op haar website meld, maar dit na enkele uren ook ineens verwijderd is...
Het lijkt symptomatisch te zijn rondom de verslaggeving van Holleeders bende. Terwijl enerzijds de Media en Rechters worden ingepakt door de sympathieke Holleeder, worden anderzijds te kritische media onderzoekers keihard aangepakt door maffia advocaten, Jort Kelder kan erover meepraten..

Maar ditmaal geen commotie over inperking van persvrijheid etc etc. Het geeft aan hoe selectief de Media berichten, en schielijk ze terugdeinzen voor de eerste de beste crimineel, over klasseberichtgeving gesproken .

" Maar dan de Anne Frank Boom"
Het ANP meld op woensdag 21 november 11u : 'Burgemeester Job Cohen wordt ingeschakeld in de strijd rondom de Anne Frank Boom' . Alleen al dit bericht is veelzeggend rondom de volkomen overbodige Media Hype die rondom de boom is ontstaan.

Verdere informatie op http://www.vrijemedia.blogspot.com/

E van Lith, 26 november 2007

Geen opmerkingen: