maandag 24 september 2012

Het Media Masker van de Benzinededief

Vandaag komt de 47 jarige Afikaanse Rotterdammer Maikel R. voor de Rechtbank, sedert oktober 2011 zit hij in voorarrest wegens poging tot doodslag, diefstal en rijden zonder rijbewijs. Bovendien bestaat het vermoeden dat hij onder invloed van Cannabis reed, en dat hij zicht had uit slechts 1 oog, kortom welkom Nederland Immigratieland..

Bij Abcoude reed de Rotterdammer met volle snelheid in op een filefuik, nadat hij maar liefst 3 politieauto’s had geramd in een poging samen met zijn zoon weg te komen na een benzinediefstal.

De feiten spreken voor zich lijkt me, en iedere andere Nederlander die dit veroorzaakt zou hebben was al lang veroordeeld en minimaal tevens publiekelijk afgeserveerd door de Nederlandse Media. Maar Maikel R lijkt geen normale Nederlander zijn, is hier soms sprake van positieve daderdiscriminatie door notabene de PublieksMedia?

Het begint al direct na het misdrijf in oktober 2011 als lijkt het en bloc de publieke zenders van NOS tot en met Nieuwsuur toe deze dader uit de wind willen houden, en juist de frontale Media aanval inzetten jegens Politie en Justitie. Niet zozeer wegens de achtervolging, maar wegens het in hun ogen onterecht inzetten van de fuik. De omgekeerde wereld lijkt hiermee plaats te vinden in de ogen van veel verbaasde kijkers en luisteraars.

Op 25 oktober 2011 krijgt de 24 jarige zoon van de verdachte zelfs in het TV programma Nieuwsuur uitgebreid de ruimte om zijn verhaal te doen. Direct is zichtbaar dat de Afrikaanse Rotterdammer zijn teksten zoals blijkbaar aangegeven door zijn Advocaat Roethof netjes opsomt : ‘Op het moment dat de politie een menselijk schild inzet nemen ze een enorm risico’ , en ‘stoppen was voor ons op dat moment niet meer aan de orde’. De redactie van Nieuwsuur, die niet als bepaald politiek neutraal bekend staat, zet hiermee haar pijlen volledig in op de publieke veroordeling van Justitie en Politie.

Opmerkelijk , omdat je als burger van een semi-publiekszender toch mag verwachten dat min of meer het standpunt van de rijksoverheid zou ondersteunen, of op zijn minst neutraal zou toelichten in plaats van frontaal af te vallen ?

Maar het gaat maar door, zelfs nu de dader na bijna 1 jaar eindelijk voor de rechter staat komt de NOS om 12u met een wel heel opmerkelijke verklaring , dat de dader namelijk bang was voor de Politie en dat hij wel degelijk had geremd bij de politieafzetting.

Dat een verdachte ingefluisterd door zijn advocaat dit meld is begrijpelijk , de aanval lijkt de beste verdediging zal Roethof denken, maar wel opmerkelijk is dat hij zelf vrijgesproken wenst te worden maar wel anderen bestraft wil zien.

Dat derhalve een publieke zender als de NOS dit durft uit te zenden is een gotspe en geeft blijkbaar weer eens aan hoe gekleurd de Media hazen lopen in dit land…

Lees meer op www.vrijemedia.blogspot.nl E van Lith , 24.09.2012

Geen opmerkingen: