woensdag 19 september 2012

Hoe de NOS de martelingen in Georgie verzwijgt

In het RTL nieuws en andere nieuwszenders worden vanochtend beelden van protesten in Georgie getoond tegen de martelingen die aldaar in Gevangenissen plaatsvinden. Het lijkt erop dat in gevangenissen mensen met waterslangen en stokken op intieme plekken worden gemarteld en in elkaar geslagen, toch wel echt nieuws mag je stellen. Echter niets van dit alles op het NOS journaal, ondanks dat er al minimaal 3 filmpjes zijn opgedoken met schokkende beelden, wat is er weer aan de hand ?

De kritische kijker vraagt zich weer af of de NOS deze beelden ook zou verzwijgen als ze waren opgedoken in andere landen dan Georgie, zoals bijvoorbeeld Rusland of de Oekraine? Zeer waarschijnlijk niet, en waren ze als breaking nieuws gepresenteerd.

Anders ligt het blijkbaar met de president van Georgie , Saakasjvili, u weet wel, die met zijn leuke Nederlandse vrouw, en het lijkt er dan ook op dat de NOS deze dictator uit de wind wil houden, maar wat kan hiervan de reden zijn ?

Wie zich de maandenlange euforische NOS uitzendigen nog kan herinneren van de zogeheten rozenrevolutie in 2003 weet aan welke zijde destijds de NOS journalisten stonden. De Sovjet Unie viel uiteen en de in de USA door Soros & Co opgeleide advocaat Saakasjvili greep hierbij de macht ten koste van de Sjevardnadze en verbrak de 200 jaar oude banden met Rusland met allerlei beloftes die achteraf veel deden denken aan de loze beloftes van Obama enkele jaren later.

De truc lukte en de massa hapte graag toe en inmiddels heeft deze Saakasjvili na zijn ‘democratische’ verkiezingswinst direct en meedogenloos met alle hulp van de westerse Moneymakers zijn keiharde grip op het land verstevigd en laat deze met gebruik van alle middelen niet meer uit handen nemen.

Keer op keer vindt hij daarbij het Westerse Media aan zijn zijde , waaronder opvallend genoeg ook de NOS redactie, die nauwelijks aandacht besteden aan zijn forse repressies. .

Opvallend hierbij is dat de Media zelfs deze martelingen lijken te willen verbloemen door aan te geven dat het 2 weken voor de verkiezingen de oppositie in de hand zou spelen, kortom je moet maar durven, en hoe naïef kun je als journalist dan zijn ?

Als namelijk zelfs martelingen op deze wijze door politieke voorkeuren worden verzwegen geeft dit toch veel te denken, kortom wie kleurt deze redactie eens een beetje bij ?

www.vrijemedia-blogspot.nl e van lith 20.09.2012

1 opmerking:

Jacob Lageveen zei

De NOS verzwijgt vaker belangrijke informatie. Heel jammer.