zaterdag 22 september 2012

Wie betaalt Haren ? Wellicht het NOS journaal ?Nu de rellen achteraf alleszins meevallen maar uiteraard door de Media weer volop worden opgeblazen kunnen we ons als burgers afvragen wie ze werkelijk hebben veroorzaakt en wie dus voor de kosten mag gaan opdraaien. En wie nog mocht twijfelen in hoeverre de Media ons leven op een steeds meer dreigende wijze gaan beheersen hoeft deze uit de hand gelopen Media Hype rondom het Haren feestje maar te volgen. Eerst is er enkele dagen terug een Facebook melding van het Villameisje uit Haren wat blijkbaar per abuis alle Facebook leden voor haar verjaardag uitnodigt, met als gevolg 30.000 aanmeldingen. Is blijkbaar helemaal van deze tijd , en Haren is weer op de kaart gezet zou je als burger wellicht denken.

Maar nee hoor, want dit nieuws wordt al snel ingepikt door de naar sensatie hongerende journalisten , en vrijwel alle Main stream media , met voorop notabene onze eigen Staatszender NOS zetten ongevraagd en vooral ongewenst ineens massaal de nieuwskranen open en storten zich op een wel zeer merkwaardige wijze op dit feestje, daarmee uiteraard ongenodigd miljoenen Main Stream kijkers en luisteraars bereikend , waarmee nog meer ongewenste bezoekers lijken te komen.

Als kritische kijker vraagt men zich af in hoeverre hiermee de belangen van de burgers en vooral gemeente Haren gediend zijn, en wat dit met Nieuwsgaring van doen heeft. Het herhalen van Facebook en andere Media is niet bepaald nieuws en in tegenstelling tot commerciƫle reclamezenders lijkt er voor de NOS Publiekszender geen ander belang te zijn dit uit te zenden.

Maar vervolgens beheerst dit event wel uur na uur het NOS nieuws, en een Hype is geboren, waarna op een bijna confronterende en onverantwoorde wijze begin van de avond diezelfde zenders zich met honderden journalisten onverantwoord in Haren samenscholen.

Maar wat de journalisten vervolgens blijkbaar hadden verwacht of wellicht zelfs gehoopt, toestanden als in Duitsland, gebeurd uiteraard niet in het doorgaans zo nuchtere en tolerante Nederland. En ondanks dat de ME weer eens hard en confronterend optreedt geen uitgebreide rellen en vele vernielingen, maar rotzooi op straat wegens gebrek aan vuinisbakken en wat ruiten die sneuvelen en een enkele auto die in brand schiet, niet te vergelijken met dagelijkse akkefietjes in veel grotere steden.

Maar uiteraard rollen de Media stug door en reageren ook de volgende dag geheel weer volgens hun geplande ‘Formats’ , want blijkbaar moest dit wel eindigen in chaos, en zien we als burgers alleen maar weer beelden van ingegooide ruiten en een uitgebrande auto.

Maar al snel blijkt de echte realiteit , want als in de ochtend de schoonmaakploeg in Haren wordt gevraagd naar de schade, meld deze dat het allemaal meevalt en dat Haren binnen enkele uren weer geheel netjes, schoon en vooral stil zal zijn, kortom Mediadossier gesloten.

En terwijl nu de slotvraag zal worden op wie de Gemeente Haren de schade kan verhalen zou de Burgemeester eens niet alleen kunnen denken aan de jongeren maar veel meer aan de redactie van de NOS burelen , die tegen alle oproepen van de Gemeente in geheel onverantwoord maar bleef doorgaan met het oproepen van diezelfde jeugd.

Meer Medialeugens op www.vrijemedia.blogspot.nl E van Lith 22.09.2012

Geen opmerkingen: