maandag 21 december 2009

Het sprookje van de Klimaattop en de rol van de Boze Media


Terwijl Europa geniet van het prachtige winterweer met een knipoog naar de klimaattop, daar laten de Media de gebeurtenissen rondom Copenhagen opvallend snel vallen en storten zich al weer op een volgende Hype, wel de verbaasde burgers achterlatend.

Want waar blijven nu de nabeschouwingen, de vragen in de 2e Kamer en het mogelijk roepen van de Media en Politici over het aftreden van de verantwoordelijken.
Waar normaliter de journalisten over elkaar heen struikelen om de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen, we hoeven maar te denken aan destijds Rita Verdonk, daar is het rondom de ontspoorde Klimaattrein nu wel heel opmerkelijk stil.

Maar velen die de Politiek en Media een beetje kritisch volgen zagen de mislukking alweer aankomen, simpelweg door het feit dat nogal wat zaken waar de linkse Media zich op storten achteraf een hoog sprookjesgehalte blijken te hebben.

Neem de Mexicaanse Griep , de Q koorts, Obama, de zogeheten benoeming van Balkenende als EU voorzitter, en nu ook weer deze zogeheten prachtige KlimaatTop. Allemaal Mediahypes die niet echt Europa, De Volksgezondheid of het Klimaat blijken te dienen, maar die als een soort Disneytruc door de Media worden aangekleed om blijkbaar hun eigen politieke meningen door te zetten en kijkcijferbudgetten te spekken.

Want een politieke mening doorzetten, dat kunnen ze, de linkse journalisten en politici. Hand in hand en vol geloof in hun eigen sprookje vertrokken ze dan ook per klimaattrein naar Kopenhagen, gevuld met vrienden van de PvdA.
En nadat ex greenpeace Milieuminister Cramer, opvallend genoeg gesteund door het NOS journaille, wetenschappelijk krampachtig alle PVV criticasters de mond gesnoerd had, kon niemand meer aan deze PvdA droom twijfelen en mocht het feestje beginnen.
Maar het feestje met 35.000 andere milieubetweters viel wat tegen , want het overgrote deel was ongenodigd aanwezig en maakte elkaar dagenlang het leven zuur met overhitte politieke meningen en ijskoude academische standpunten. En op zwarte maandag bleken notabene die ontwikkelingslanden de sfeer te bederven, waar het journaille normaal zoveel sympathie voor heeft, namelijk linkse landen als Cuba en Venezuela.

En daar was dan Obama, o ja Obama. Als de klimaatPrins werd hij dagenlang aangekondigd als de redder van de conferentie, want mooier dan een top, waar deze knuffelpresident eindelijk eens wat zou presteren, zou het slotsprookje niet kunnen eindigen.

Maar het feest viel helaas in duigen, de oververhitte Mediaballon werd doorgeprikt en de zo mooi bedoelde klimaattop een mislukking.
Niet de deelnemers, die hebben zeer waarschijnlijk hun uiterste best gedaan, valt uiteindelijk wat te verwijten, maar des te meer diegenen die dit sprookje vooraf hebben gecreert voor eigen gewin, de Media

Daarom hier een oproep aan alle politici om ons als burgers te beschermen tegen nog meer Mediaverhitting . Van de Media zelf en de PvdA zullen we hierbij niet veel hoeven te verwachten, maar hopelijk van de andere partijen des te meer.

E van Lith, 21.12.09

Geen opmerkingen: