woensdag 6 januari 2010

De Media in opsporing verzocht: Big Brother is watching you


De Media worden lijkt het steeds meer een verlengstuk van een overheid, die ons burgers op een steeds bedenkelijkere wijze controleren inzake ziektes, verkeer en veiligheid.

Neem nu vandaag wederom de medewerking van het journaille aan het staatsprogramma Opsporing Verzocht. Via de website www.nationaleopsporingslijst.nl heeft de politie een 8 tal zware criminelen met foto en al geplaatst, waaronder weer opvallend veel allochtonen.

Om blijkbaar de aandacht op deze site nog eens te verzwaren besteedt de NOS hier via haar dappere nieuwsdienst uur na uur aandacht aan. Als burger vraag je je vervolgens af wie hier nu weer achter zit, en waarom justitie niet zelf in staat is ze op te sporen.

Sedert het plaatsen van de foto’s hebben blijkbaar maar liefst 200.000 burgers deze site bezocht. Opmerkelijk is vervolgens dat Radio 2 om 13u meldt dat de politie verbaasd is door het vele aantal bezoekers, alsof men anders had verwacht met een dergelijk Media offensief.

Maar niet alleen de loyale medewerking aan deze dubieuze opsporingsacties werpen vragen op. Wat te denken van de ongehoorde aandacht van de NOS aan de campagnes van het RIVM inzake de Griepvaccinaties , zelfs op het jaaroverzicht worden ze nog goedgepraat, de plaatsing van dubieuze Body Scans op Schiphol tot zelfs de gratis zendtijd die Staatssecretaris de Jager krijgt in zijn jacht op Zwartspaarders.

Het lijkt erop alsof de journalisten van vandaag kritiekloos achter wetenschappers en beleidsmakers aanlopen, en al bij voorbaat ondoordachte en vooral nutteloze maatregelen aanjagen in plaats van afremmen

Vrijwel iedere burger wordt zo inmiddels ongewild geconfronteerd met een oprukkende overheid, die met miljoenen smijt om koste wat kost grip te krijgen op griepvirussen, criminelen en zwartspaarders.

Maar het meest kwalijke is nog dat de veelal linkse Media, die toch gepast kritisch een oprukkende overheid zou moeten bewaken, zich schaamteloos overgeven aan het juist opjagen van diezelfde overheid. Het ijzeren gordijn rukt weer op.

E van Lith, 06.01.10

Geen opmerkingen: