donderdag 21 januari 2010

Hoe dankzij de linkse redacties Wilders blijft stijgen en NOVA en Netwerk diep vallen


Wie de uitzendingen van NOVA en NETWERK de laatste dagen heeft gevolgd kan begrijpen dat de publieke Omroep gaat ingrijpen bij deze publieksprogramma’s.

Neem nu de uitzending van Netwerk gisteravond.
Uitgebreid wordt stilgestaan bij het ‘proces van de eeuw’ waarbij de gerenommeerde advocaat Hiddema is opgetrommeld om zijn visie te geven.
Maar waar je als kijker een onafhankelijke berichtgeving verwacht daar vervalt de redactie volledig in diezelfde politieke zonde als de redactie van NOVA de dag eerder, waar Wilders notabene werd vergeleken met racisten als Janmaat en Joop Glimmerveen.

En ook hier weer wordt Wilders volop gestigmatiseerd door hem te vergelijken met de als rechts extremist veroordeelde Filip de Winter van het Vlaams Blok. Uitgebreid komt de Winter aan het woord, waarmee de politieke voorkeur van de redactie weer eens vol wordt onderstreept.

En als onafhankelijk advocaat Hiddema hierop vervolgens wat geagiteerd ingaat met de woorden dat niet de Moslims, maar juist Wilders achtervolgd wordt en bescherming nodig heeft, zie je de gekleurde verbazing in het gezicht van de reporter en hiermee ook de enorme kloof die er moet zijn tussen de makers van het programma en de eigen kijkers..

En daarom is het niet meer dan terecht dat de publieke omroep eens flink gaat ingrijpen bij dergelijke gekleurde VARA en NCRV publieksprogramma’s. Want in plaats van het dienen van het algemeen belang spelen ze simpelweg hun eigen politieke spelletjes.

Een lastige opgave voor de publieke omroep. Want nadat eerder al te linkse reporters als Fons de Poel en Rob Trip plaats hebben moeten maken, komt nu de uitdaging om door te pakken naar de harde kern op de redacties.

Het lijkt ook hard nodig, want we hoeven maar naar de PCM kranten te kijken wat er gebeurd is door redacties die niet van wijken wisten. Door een enorme kloof met de lezers dreigen veel mooie krantentitels ten onder te gaan, iets wat de Publieke Omroep moet zien te voorkomen.

Vrije Media wenst Voorzitter Hagoort en Minister Plasterk dan ook veel succes toe met deze doorbraak, op weg naar een Omroep die inderdaad van en voor iedereen is.

21.01.10
E van Lith

3 opmerkingen:

bottehond zei

Je zou eens dieper moeten graven. De redactie van pauw en Witteman bijvoorbeeld bestaat naast SP-ers ook uit andere bepaald fout activistische extremistische Gutmenschen. Doe je best!

Anoniem zei

Zo juist Dhr. Hagoort gezien, wat een enge man .

Kijkt nauwelijks mensen aan als hij "tegen" ze praat.

Als er iemand een verborgen agenda heeft ...

Overtuigd GrootNederlander zei

Met alle respect, maar het toenmalige Vlaams Blok is veroordeeld voor uitspraken die niet eens zo ver van die van Wilders liggen, en natuurlijk vooral omdat ze voor een onafhankelijk Vlaanderen zijn... Oh, schande. Dus waarom mag Dewinter Geert Wilders niet steunen? Ik weet dat er wat rare figuren bij waren/zijn, maar dat heb je in elke partij. En van de media hier moet je het niet hebben. Iets wat blijkbaar ook in Nederland het geval is...

U zou er goed aan doen om eens te praten met mandatarissen van die partij (nu Vlaams Belang), zoals Frank Van Hecke, en regelmatig eens hun webstek te lezen. Dat geldt eigenlijk ook voor Wilders zelf.