zondag 24 januari 2010

Hoe Dictator Chavéz dankzij de Media kan aanblijvenTerwijl de Nederlandse Media al jarenlang de Videla’s en Pinochets van Zuid Amerika veroordelen zwijgen ze opvallend als het gaat om het hedendaagse nieuws en de wandaden van linkse Generaals zoals Chavéz.

Gisteren hield deze Venezolaanse dictator-president een redevoering in de hoofdstad Caracas, waarbij alle tv- en radiostations opdracht kregen om die redevoering rechtstreeks uit te zenden. De zes radio- en tv-zenders van de oppositie die dit weigerden zijn vervolgens simpelweg uit de lucht gehaald.

Het is een volgende stap van Dictator Chavéz naar de absolute macht, waarmee hij zich steeds verder aansluit bij de werkwijze van zijn marxistische broeders in landen als Cuba, Nicaragua en eerder Chili en Peru. Zijn populariteit daalt inmiddels tot onder de 50 procent, en het land kampt inmiddels met steeds grotere economische problemen waaronder een inflatie van 25 procent.

Waar hebben we dit meer gezien? Uit onderzoek van Vrije Media blijkt een opvallend patroon in de opkomst van linkse regimes in Zuid Amerika en het zwijgpatroon van met name de linkse Media.

Want de route van Chavéz naar de absolute macht en dus anarchie mede door het gedogen is redelijk voorspelbaar. Na verder de grondwet buiten werking te stellen, wordt in ruil voor deze macht de rijkdom van de middenklasse afgenomen en aan de minderbedeelden aangeboden. Zo werkt de socialistische ruilhandel in landen als Cuba en Nicaragua en zo zal het ook gaan in Venezuela.

En nadat het land in tientallen jaren is opgebouwd , wordt het vervolgens door een links populistische dictatuur in enkele jaren leeggeroofd met alle desastreuze gevolgen voor de bevolking van dien.

En de Media, die vinden het blijkbaar prima. Want waar waren diezelfde Media toen de marxistische chaos in Chili regeerde onder de door journalisten zo geliefde Salvador Allende, of tijdens de marxistische dictatuur in Peru, toen Lichtend Pad maar liefst 200.000 Peruaanse burgers ombracht. En waar zijn de Media nu het marxistische Farc zijn bloedige terreur uitvoert in Columbia. Toen sterke mannen waaronder Pinochet in Chili en President Fujimori in Peru de puinhopen hardhandig moesten opruimen was het al te laat.

Maar toen werden de Media wel ineens wakker, want wie kent er inmiddels niet de misdaden van Pinochet, Videla en Fujimori. En binnenkort zullen de linkse Media ook wel hun eerste aanklacht indienen tegen President Uribe van Columbia, die de terreur van de Farc zo succesvol aanpakt. Week in week uit worden burgers en ook ons koningshuis ongevraagd door de linkse journalisten met deze harde aanpak geconfronteerd.

Een reden des te meer om als burger en politiek waakzaam te blijven op ontwikkelingen in Venezuela, want als het aan de Media ligt is een volgende Pinochet alweer in de maak…

E van Lith

1 opmerking:

R. Hartman zei

Sterk artikel!
Ook ik, die initiatie van geweld verafschuwt, heb Pinochet altijd verdedigd als verdediger van het Chileense volk. En links NL moest toen zonodig boycot-acties starten, waarmee direct het volk getroffen werd, niet Pinochet. Hooguit werden zijn met hulp van Miton Friedman opgestelde economische plannen wat vertraagd.

NL heeft strikt genomen ook een Pinochtje nodig. De macht is in handen van zo'n 30.000 linkse sujetten, grappig (?) genoeg ongeveer het aantal dat Pinochet gevangen heeft laten zetten. Dat is dus genoeg om het tij te keren. Maar rechts doet vrijwel niet aan geweld, zelfs niet als zefverdediging. Links is dol op geweld, en bij gebrek aan aanleiding verzint men die wel.

Maar waar 'leiders' als Mao, Pol Pot, Stalin etc. verheerlijkt worden wordt Pinochet verketterd, terwijl hij vele malen minder 'slachtoffers' heeft gemaakt en het volk juist welvaart bezorgde in plaats van armoede. Maar daar zit dan ook precies de pijn.

De enige 'hufter' die men nog steeds verkettert is Hitler, maar ondertussen heeft men wel diens 'verworvenheden' heilig verklaard. 'Extreem rechts' is tenslotte ook gewoon links; het zijn allemaal socialisten.