dinsdag 19 januari 2010

Hoe de redactie van NOVA dezelfde bedenkelijke methodes hanteert als Job Frieszo


Tegen Geert Wilders is een aanklacht ingediend door enkele lieden, publiekelijk bijgestaan door hun advocaat Gerard Spong en massaal omarmd door de Media in dit land.

Wilders wordt haatzaaien, discriminatie en het beledigen van Moslims ten laste gelegd.
Maar de vraag bij dit proces is wie nu precies deze grenzen overschrijdt, is het Geert Wilders of zijn het vooral de Media die menen hun eigen grenzen te mogen stellen.

Neem bijvoorbeeld gisteravond de uitzending van NOVA, het Vara bolwerk, waarin de sympathiek ogende Twan Huys uitgebreid een zeer dubieuze reportage toont waarbij het proces tegen Wilders vergeleken wordt met eerdere processen tegen Hans Janmaat en Joop Glimmerveen, lieden waarvan een ieder weet dat het Racisten zijn, en die hiertoe dan ook veroordeeld zijn.
Een schokkende vertoning, want blijkbaar heeft de NOVA redactie niets geleerd van NOS presentator Job Frieszo, die Pim Fortuyn destijds confronterend het CD krantje voorhield, en daarmee sterk heeft bijgedragen aan de demonisering van deze volkspoliticus.

Want Wilders heeft zijn uitspraken niet als burger gedaan, maar in de politieke arena van de tweede kamer, een omgeving waar dergelijke uitspraken volgens velen weer wel passen om het debat op gang te krijgen. Opmerkelijk is ook dat met name justitie de aanklacht in eerste instantie niet in behandeling wilde nemen, maar door druk van het linkse geweld toch de procedure heeft doorgezet maar wel pleit voor vrijspraak.

De uitzending van NOVA op 19 januari is symptomatisch voor de houding van de linkse media in dit land.

Wellicht dat Justitie en de Politiek, nu ze zich toch met deze zaak gaan bezighouden eens kunnen doorpakken naar diegenen die de echte haatzaaiers zijn in dit land, namelijk de journalisten van NOVA en andere linkse redacties.

E van Lith

1 opmerking:

jip zei

De PVV haalt de bezem door de hilversumse stal, maar ook de commerciële omroepen staan stijf van de zelfcensuur!