zondag 12 juli 2015

Hoe de puinhopen van Wim Kok nu zelfs tot in Griekenland reiken



Kunt u zich voorstellen dat een tsunami onze kusten heeft bereikt, maar dat vanaf dat moment de media gewoon blijven zwijgen. Golven trekken breed het land binnen, huizen spoelen weg, maar de reporters van de staatsomroep NOS melden droogjes dat er nog simpelweg geen sprake van een officiële ramp kan zijn, omdat het kabinet nog geen verklaring heeft afgelegd en zich hult in spannend overleg en stilzwijgen.

Zoiets is er eigenlijk gaande sinds de Griekse bevolking zelf heeft gekozen voor de communisten en een massaal “Nee”, want terwijl de Grexit-dijken al 5 jaar geleden scheurden en simpelweg sedert 2 weken onder de miljarden schulden zijn bezweken, zwijgen ook nu ook weer de reporters van de NOS en hullen zich, net als de Europese politici, liever in politiek correct bukken en zenuwachtig zwijgen. Het geeft wederom aan hoe gevaarlijk de teveel achter politici aanlopende staatsmedia tijdens dit soort cruciale momenten kunnen zijn, want politiek en media kunnen simpelweg aan de Griekse tekorten, die wekelijks oplopen met 7 miljard euro tot nu bijna 90 miljard, nu verder helaas niets meer bereiken.

Maar naast het verzwijgen van deze harde realiteit voor ons door de media zagen we gisteren in een flits op het RTL-nieuws de mede-veroorzaker van dit alles, onze voormalige PvdA minister-president Wim Kok zitten bij de Srebrenica-herdenking. Deze grote Polder Premier zal binnenkort namens zijn eigen volk nog veel meer moeten herdenken, want was hij het niet die ons burgers op grootse en ondemocratische wijze onomkeerbaar dit EU-avontuur inleidde?! Maar uiteraard zwijgen zijn vrienden bij zowel de NOS als RTL ook hier in alle talen, want waar de reporters er veelal als de kippen bij zijn om prominenten als Jos van Reij en hen minder welgevallige politici op allerlei zelfs eeuwenoude feiten te achterhalen, daar zwijgen deze reporters, net als voormalig minister-president Kok, zelf nu ook schuldbewust in alle talen.

Wim Kok, de grote Europese staatsman, althans, die dit zo graag had willen zijn, voerde ons overtuigd van zijn eigen gelijk met zijn praatjes over normen en waarden ongewenst en ‘onomkeerbaar’ in Maastricht het mooie Europa in. Het idee was solidariteit tussen Europese landen, waarbij de sterken de zwakkeren helpen, iets waar ons polderend landje dan ook heerlijk groots in kon zijn, maar waarbij we even voor het gemak vergaten dat de Grieken en Goldman Sachs zich niet zomaar aan de eerlijke Noord-Europese spelregels zouden houden. Kortom, hoe Zuid-Europees crimineel en vooral kleinburgerlijk polders naïef kun je dan als politicus zijn, over groot Europees staatsman gesproken.

En terwijl onze NOS-reporters deze dagen talloze van deze actuele nieuwszaken hebben om ons burgers op te verhalen, staan ze liever uur na uur apathisch en nietszeggend bij lege Griekse of Brusselse EU-gebouwen als lege spreekbuizen te wachten. Ja, op wat eigenlijk, terwijl we als burgers steeds meer de Europese normen en dijken zien bezwijken. Als burger kun je dan ook steeds meer begrijpen hoe op termijn juist door deze leugens van politici en de falende media ook onze mooie democratie hier wel eens aan zou kunnen bezwijken.

Helpt u daarom met het doorprikken van deze leugens ook mee onze eigen waarheid te behouden?

Door: E. van Lith

Geen opmerkingen: