dinsdag 24 maart 2015

Wie stopt de Media hetze tegen onze Boeren

Het is wel opvallend dat geen enkele journalist het lijkt op te nemen voor boer Geert Krops uit Lummel, gisteravond nog in DWDD moest de man zelf diverse Media tot de orde roepen zoals Privé en Leo Vogelzang en het Dagblad van het Noorden.

Wie kent inmiddels niet onze Boer Geert onder zijn diverse scheldnamen, die ons kijkers anderzijds wel liet kennismaken met een manier van omgaan zoals veel van zijn generatiegenoten dat uit de sixties herkennen, peace en love, waarbij kussen en aanraken heel gewoon waren.

Hoe anders dan de hedendaagse boer Tom die meteen op reis zijn knappe Rimke onder de lakens trok, over geile Boer gesproken. Geeft dit voorbeeld ons als kijkers al niet meer inzicht in de werkelijkheid van het alledaagse leven, iets wat veel andere programma's ontberen?

En terwijl miljoenen gewone kijkers wekelijks hebben gekeken naar de KRO kraker en wellicht ook naar hun eigen leven daar kunnen blijkbaar andere redacties waaronder opvallend genoeg ook de publieks VARA redacties er maar geen genoeg van krijgen om ze uit broodnijd wekenlang de grond in te schrijven.

Neem nu het Vara Radioprogramma De Heer Ontwaakt, waar onze vriend Sander de Heer ongevraagd en blijkbaar ongeremd zijn frustraties over de hoge kijkcijfers van de KRO kan spuien.

Gisteren nog, een dag na de slotuitzending, gaf hij samen met zijn collega Wendy op een uiterst bedenkelijke wijze af op de Boeren met teksten als :

- ondanks 4 miljoen kijkers is de romantiek verdwenen, is het niet gewoon klaar het programma ? - heel het land praat over die vieze man, is ie in het echt ook zo'n viezerik - en dan die Theo en Nancy, is een beetje zielig - ik ben klaar met die boeren, het is tijd voor een ander recept

Het is maar 1 voorbeeld van een VARA redactie, maar wie deze redacties eens wat vaker volgt zal merken hoe ze verblind door hun eigen gebrek aan creativiteit en nieuwswaarde alleen maar kunnen afgeven op de successen van anderen. Wie stopt deze Media ?

E van Lith

Geen opmerkingen: