dinsdag 23 oktober 2012

En weer een slachtoffer van de Media terreur erbij : Wethouder van Rey

Het zal de gemiddelde burger niet zijn ontgaan dat zowel gisteren als vandaag vrijwel alle Media eensgezind het zwaarste geschut in stelling brachten om ex wethouder van Rey en zijn VVD in diskrediet te brengen. Hiermee werden bijna alle onderdelen van de Code voor de Journalistiek weer met voeten getreden : niet onafhankelijk, niet fair en niet met open vizier. Hoever mag een vrije media eigenlijk gaan ?

Neem bijvoorbeeld vandaag de zware suggesties op het Radio 2 NOS Journaal, een van de meest harde puisten van het linkse Media Regime. Uur na uur presteert de redactie van dit journaal om nogal politiek gekleurd en enthousiast de volgende zaken te melden :

08u : de Corruptiezaak is groter als verwacht, Groen Links is geschokt en mag geen verdere namen noemen, 09u Corruptiezaak veel groter als verwacht, GL krijgt het zwijgen opgelegd, monddood gemaakt, 10u De Beerput gaat verder open, GL is woedend, Corruptiezaak nog meer betrokken , en zo gaat deze zender de hele dag verder door…

De gemiddelde luisteraar mag na dergelijke aantijgingen, zo eenzijdig en zo suggestief zonder enig bewijs, en dan notabene van een publieke zender, blijkbaar concluderen dat de misstanden in de VVD en Roermond wel zeer belabberd moeten zijn, en dat terwijl Justitie notabene nog niets heeft aangetoond. Kortom hoe unfair, afhankelijk en journalistiek fout kun je dan als journalistieke redactie wel niet zijn.

De vraag is hoeveel onnodige en vooral ongewenste schade inmiddels deze mediavrijheid heeft aangericht in Roermond, een fijne stad die hier niet om heeft gevraagd en ook helemaal niet op zit te wachten. Een stad die velen als voorbeeld nemen, en waar bestuurders en inwoners mede dankzij de VVD loyaal samenleven. Maar dankzij de NOS en andere publieke zenders lijkt dit alles in enkele dagen compleet overhoop gehaald, waarmee deze zenders hiermee journalistiek behoorlijk en oneigenlijk over de scheef gaan.

Dat van Rey blijkbaar bepaalde zaken in die 14 jaar als wethouder verkeerd heeft gedaan zal inmiddels niemand ontkennen, maar de vraag is in hoeverre ook deze wethouder de faire kans krijgt zich eerst eens te verdedigen voordat hij zo onheus en geheel onbeschermd wordt beschadigd en publiekelijk door de Media in diskrediet gebracht.

In dit land heet het normaliter dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is, waarmee de onbewezen aantijgingen en zware stigmatiseringen door met name de publieken jegens de VVD en deze man en zijn gezin dan ook werkelijk ongekend zijn.

Ook lijkt het gepast dat hij als verdachte op discrete wijze en niet volledig met naam en afbeelding in beeld wordt gebracht. Zelfs de benzinedief krijgt in dit Medialand nog meer respect. Ook hier worden blijkbaar bewust alle journalistieke grenzen overschreden, want blijkbaar onder het excuus van de publieke functie van deze man worden op een zeer confronterende wijze beelden van van Rey en zijn gezin in beeld gebracht, waarmee hij, onnodig en onheus, voor het leven wordt beschadigd .

En het gaat maar door, want vanavond op het RTL en NOS nieuws gaan alle remmen weer los met termen als bestuurlijke chaos en een run op landelijke VVD bestuurders. De RTL reporter presteert het zelfs op jacht naar kijkcijfers om VVD voorzitter Korthals volkomen misplaatst te vragen of het inmiddels normaal wordt om te graaien binnen de VVD, hoe diep kun je dan als journalist nog zinken?

Om de schade te beperken en dergelijke excessen in de toekomst te voorkomen lijkt het derhalve nu een goed moment dat de landelijke VVD , als grootste regeringspartij eens fors gaat ingrijpen bij de publieke Media, in het belang van de persvrijheid en het belang van het land. Ook VVD fractie fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Hermans, zei het inmiddels al treffend "Zolang Van Rey niet is veroordeeld en er geen bewijs is, blijven we achter Van Rey staan.

Het kan niet zo zijn dat de Media dit land zo regeren en zomaar ongestraft een bestuurlijke chaos kunnen veroorzaken. De VVD fractie in Roermond heeft hiertoe al overtuigend en eensgezind een eerste signaal gegeven door passend af te treden. De emoties die de VVD wethouders hierbij toonden geven aan hoe diept krenkend en onheus de Mediahetzes zijn.

Het is te hopen dat de VVD er het er dus nu verder niet bij laat zitten en op eenzelfde wijze als Mr Demmink zelf maar eens fair, onafhankelijk en vooral krachtig zal ingrijpen richting de dames en heren journalisten die maar keer op keer op keer ongestraft onze gewaardeerde medeburgers blijven stigmatiseren.

Meer medialeugens op www.vrijemedia.blogspot.nl E van Lith

Geen opmerkingen: