donderdag 4 oktober 2012

Wie bevrijdt ons van de Medialeugens over Syrie ?

Zowel het NOS als RTL journaal openden vanochtend op nogal oorlogszuchtige wijze met het weergeven van de Syrische granaatinslag op Turkije en met uitgebreide beelden van Clinton en Turkse woordvoerders die dit voorval lijken aan te grijpen voor een mogelijke aanval op Syrie.

Beelden van Hillary Clinton die wederom ‘outraged’ was, trieste plaatjes van de 5 doden in het Turkse dorpje en Turkse Parlementariers die spraken van grove schending van Syrie en zelfs een oorlogswet gaan voorbereiden.

Als burger zou je inderdaad bijna enige sympathie gaan krijgen met de Turken, die hopelijk dan eens een einde kunnen maken aan de ellende in hun buurland.

Maar de kritische kijker valt het direct weer op dat UN secretary Ban-Ki Moon oproept om niet te overdrijven en ook dat de Syriers zelf niet aan het woord komen over dit voorval, over hoor en wederhoor gesproken.

En verder wordt blijkbaar zonder enige ‘ fact checking’ de granaat blijkbaar al aan het Syrische leger toegewezen, waarbij de NOS en RTL nogal kritiekloos de gekleurde versie van buitenlandse nieuwszenders en de tegenstanders van Assad overnemen. Want net zoals de bloedige bomaanslagen de dag eerder in Aleppo en de trieste brand in de monumentale Soukh van Aleppo zou ook deze aanslag best wel eens door de Moslimrebellen kunnen zijn veroorzaakt ?

Het zou de tegenstanders van Assad juist nu heel goed uitkomen dat juist in deze impasse de bomaanslagen plaatsvinden en een Islamitisch land als Turkije, gesteund door Clinton zich eens in de strijd gaat mengen. Recent nog kwam het UN overleg weer in een impasse, en het past prima in een streven van Amerika haar oliebelangen in het Midden Oosten veilig te stellen en blijkbaar ook hier ten koste van Rusland en China bevriende Arabische Moslimvrienden in het zadel te helpen.

En waar dit toe kan leiden hoeven we maar in Irak, Lybie en Egypte te zien. Eerst krijgen we als burgers mooie Medialeugens over Lenterevoluties en strijd tegen dictators voor democratie te zien, waarna na de strijd de Media massaal lijken te zwijgen en democratie in deze landen als snel wordt vervangen door Moslimbroeders met weer heel andere belangen.

Wie stopt deze leugens eens en kleurt de Media eens neutraal bij ? e van lith , 04.10.12

Geen opmerkingen: