maandag 12 november 2012

De Leugen Regeert : Neem nu Tanja Nijmeijer

De laatste weken circuleren er ineens opvallend veel sympathieke beelden en teksten door en voor FARC PR strijdster Tanja Nijmeijer in de Media.

Opvallend hierbij is dat De Media in het geheel niet verplicht zijn dit gekleurd charme offensief te publiceren, maar het juist wel opvallend kritiekloos doen, kent u zeg maar 1 journalist die kritisch durft te schrijven over Tanja en haar FARC, kortom het zegt weer genoeg

Wie vanmiddag bijvoorbeeld om 13.00u het NOS journaal eens bekijkt, krijgt een kleurrijke reportage van Tanja te zien, waarbij zonder tekst en uitleg alleen al de 5 achtergrondbeelden een heel sympathieke en vooral onschuldige Tanja neerzetten. Tanja in de jungle, Tanja sjouwend met een houtblok en Tanja lachend in vol legertenue, welke jongere zal dat nu niet aanspreken.

Ook de neutrale NOS is in het geheel niet verplicht om deze beelden uit te zenden, maar doet het toch. Ook had de NOS er zelf wat beelden tussen kunnen plaatsen van de vele moorden die de FARC op burgers heeft gepleegd, wat de beelden wat zouden bijkleuren, ook dat dus niet.

Hoe anders ging de NOS bijvoorbeeld om met Julio P, waarbij keer op keer de gruwelijkheden werden vermeld van de Junta, ook in Zuid Amerika. Maar daar ging het blijkbaar om een rechts regime, en ja hoor,de FARC is blijkbaar links, en dat ligt dan toch anders, hoe gekleurd kun je zijn..

Zo laat ook het ANP keer op keer foto’s los in de Ether, waar deze Tanja liefelijk naast haar leider Iván Márquez staat, die samen met haar in Havana rondtoert in afwachting van de onderhandelingen. Wat zowel ANP als de NOS er vergeten bij te vermelden, is dat deze Ivan reeds 30 maal veroordeeld is wegens de meest gruwelijke daden. Geen 5 plaatjes van deze man en ook geen enkele toelichting namens het onafhankelijke ANP , zoom zijn gezicht eens in en je weet voldoende.

Het is werkelijk onrechtvaardig dat we als burgers in dit land ongevraagd zo gemanipuleerd worden door de linkse zenders en sympathisanten van deze FARC organisatie. Hoe anders waren de reacties van ANP en NOS geweest als Tanja uit extreem rechtse hoek zou komen.

Maar de NOS gaat verder dan de plaatjes alleen, want er wordt een gesprek met de VPRO radio aangehaald, ook al een gekleurd bolwerk, waarin Tanja verklaart dat ze alleen maar betrokken is geweest bij een vergeefse aanval op een Bus in Manilla. Kortom de eigen Media van ons land gaan tegenwoordig zomaar af op eigen verklaringen van deze Terroriste,hoe naïef of zeg maar bevooroordeeld kun je dan als redactie zijn.

En ook dit nieuws hoeft de NOS helemaal niet uit te zenden, temeer omdat het geen enkele nieuwswaarde heeft, behalve het politiek inkleuren van een organisatie die niet bepaald bekend staat om haar liefdadigheid.

Het zoveelste bewijs dat we in ons eigen Nederland land steeds meer gemanipuleerd worden door Media die in methoden niet onderdoen voor propaganda zenders in veel Zuid Amerikaanse landen

Welke journalist is echt eens kritisch en bevrijd ons eens van deze NOS leugens, hiermee een bijdrage leverend aan een echt Vrije Media

www.vrijemedia-blogspot.nl e van Lith

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Be-lach-e-lijk bericht. Links en rechts, communisme en fascisme zijn al decennia mors- ende morsdood. Er zijn allang geen ideologieën meer, want iedereen is nu neoliberaal. En net dàt is hoe we in de postmoderne wereld een nieuw onderscheid kunnen maken tussen Waarheid en Leugen: enerzijds neoliberalisme-imperialisme-zionisme en anderzijds nationale bevrijdingsbewegingen die het eerste verwerpen (bv. Chavez in Venezuela, Correa in Ecuador, Morales in Bolivia, Hezbollah in Libanon, Ahmadinedjad in Iran, Lukasjenko in Wit-Rusland, Alain Soral in Frankrijk, ... en ja, ook de FARC in Colombia). Wie nu nog in links-rechts-termen redeneert en prietpraat bijeenfantaseert over "de linksen", mag rustig in koeien van letters het woord 'SUKKEL' op zijn voorhoofd laten tatoeëren.En nu over de inhoud van dat bericht: de meeste Nederlandse journalisten die over Tanja en over de FARC schrijven kennen er de ballen van, getuige de vele cliché's en ander gezeik. Neem nu het gezanik over het feit dat Tanja ooit een aanslag zou gepleegd hebben of dat de FARC aanslagen pleegt en soms ook mensen neerschiet: wat denk je dat guerrillero's doen? Rustig zitten dobbelen en kaarten of zo? Neen, er is daar al 48 jaar een burgeroorlog gaande tussen FARC en de corrupte oligarchen die achter de Colombiaanse regering schuilgaan. En bij oorlogen vallen er ALTIJD doden, dus moeten die stomme journalisten daar ook helemaal geen verbazing over gaan veinzen (tenminste, ik hoop voor hen dat het veinzen is, want anders zijn het echt wel volslagen idioten). Ze zouden beter eens schrijven over de 300.000 Colombianen die de regering vermoord heeft halfweg 20ste eeuw, tijdens La Violencia. En over de ontelbare andere bloedbaden die de regering (vaak met medewerking van de VS) aangericht heeft in Colombia in de afgelopen 2 eeuwen. En eens iets gaan opzoeken over de ontstaansgeschiedenis van de FARC (ontstaan uit voor La Violencia gevluchte boeren, die in afgelegen gebieden autonome boerenrepubliekjes oprichten, waar alles rustig was tot de regering het nodig vond er het leger op af te sturen, waardoor de boeren noodgedwongen waren om de wapens op te nemen nu ze voor de 2de keer van hun gronden werden verdreven door de regering; aldus richtten deze boeren de FARC op in 1964).

Anoniem zei

Ook andere internetbronnen, zoals bv. Wikipedia, staan vol met de meest groteske onzin over Tanja en over Colombia. Geschreven door mensen die hun informatie eenzijdig uit dezelfde bronnen halen: de Colombiaanse regering, de Amerikaanse regering en de Nederlandse regering. Stuk voor stuk niet meteen onverdachte bronnen.Anderzijds moet ik toegeven dat de FARC zich de afgelopen decennia te weinig richtte op communicatie en het verkopen van hun zaak in de rest van de wereld (waardoor de Colombiaanse en Amerikaanse regeringen de facto een monopolie verwierven op gekleurde berichtgeving over het conflict in Colombia). Hun website is bv. alleen maar in het Spaans (niets in het Engels, de internationale lingua franca), ze zijn niet zelf (wel wat sympathisanten) op Facebook en andere sociale media aanwezig, ze verspreidden geen persberichten in het Engels (om zo hun boodschap wereldwijd te verspreiden), ... Ze hebben dus de mediaoorlog al lang verloren en m.i. beseffen ze zelf niet eens wat voor een krachtig internationaal propagandawapen Tanja voor hen ZOU KUNNEN zijn.Aan de basis van het conflict in Colombia ligt een SOCIAAL probleem en zolang dat niet opgelost is, zal de FARC hoe dan ook blijven bestaan, want het is té erg. En tot slot zou de oligarchische regering in Colombia al lang opgedoekt geweest zijn, ware het niet dat de VS Colombia vanwege strategische belangen (er is een alternatief Panamakanaal mogelijk door het uiterste noorden van Colombia, wat het Amerikaanse monopolie over het huidige Panamakanaal bedreigt + Als Colombia een stabiel land zou zijn, kan er eenheid - en dus een regionale macht! - ontstaan in het noorden van Zuid-Amerika, wat een oude droom is van Simon Bolivar en ... Hugo Chavez, maar wat ook een bedreiging is voor de VS) door dik en dun steunt met massa's wapens, geld, militaire adviseurs, afluisterstations, de DEA, de CIA en de US Air Force.

Gerrit zei

Goede verwoording op een onjuiste stelling, helaas anoniem. Maar nee, anoniem, het communisme en het facsisme zijn niet mors en mors dood.DAT vind ik nou eens een Be-lach-e-lijk(e) gedachte. Wie niet ziet dat het facsime volop tiert is stekeblind. Ook het communisme kan niet morsdood zijn om de 'dood'eenvoudige reden dat het communisme er nog niet is. Verdiep je eens in Marx, anoniem, verplaars je in zijn tijd en kijk naar de ontwikkeling nu. Het kapitalisme, voorspelde hij, gaat over in het imperialisme wat overgaat in het communisme. Het is een onafwendbare wetmatigheid. We zien inderdaad dat het kapitalisme overgaat naar het imperialisme (zoek zelf maar op wat dit betekend) Krampachtig probeert het de opkomst van de socialistische bewegingen en regeringen tegen te gaan en te vernietigen (dat kan roch ook iedereen zien). We zien ook dat ze dit steeds minder lukt, ondanks de door hen gecontroleerde media. Nee anoniem, het communisme is springlevend en zien we steeds weet'de kop opsteken'. Tot het niet meer te stoppen is.
En Eric, je moet mij toch jou visie over 'links en rechts' eens uitleggen. Wil je soms beweren dat de NOS links is?? Of de PvdA?? of de SP, waar Marijnissen op een zijspoor is gezet door de CIA agent van Heijningen, die daar nu de baas mag spelen??


Gerrit zei

Erik, niet vanuit een ivoren torentje je stukjes schrijven. Ook antwoorden en in discussie gaan aub. Ik wil niet beweren dat ik gelijk heb en jij ongelijk of andersom, maar het is wel duidelijk dat je sommige dingen goed doorziet en in andere dingen een vastgeroeste mening hebt door de jarenlange beinvloeding (hersenspoeling) door dezelfde media die jij probeert te ontmaskeren.

Eric van Lith zei

Beste Gerrit,

Het artikel gaat over Tanja Nijmeijer en de berichtgeving door de Media, en niet over Communisme en Fascisme, ik respecteer ieders mening hierover.

Mijn visie is wel dat de NOS en vele Media redacties min of meer bezet zijn door rationele linkse denkers die weinig ophebben met de in hun ogen simpele rechtse burgers en hun koning, zeg maar cortex ratio versus hersenstam instinct

De rode lijn is dat we als burgers door deze tweestrijd ( bewust ? ) uit elkaar gespeeld worden, gisteren communisten versus kapitalisten, vandaag moslims versus christenen, assad versus isis, morsi versus de generaals, 100 jaar geleden waren het de angelsaksen versus de rijnlanders in WO-1 en iedere keer is het waar 2 vechten om een been gaat de ... ermee heen.

Laten we beginnen deze foute lijn eens te ontmaskeren, zodat we als burgers de goede dingen van links en rechts kunnen verbinden in plaats van tegen elkaar uit te spelen zoals vele redacties nu maar al te graag doen.