donderdag 27 november 2014

Hoe de Media ons racistisch willen inkleuren : neem nu het Media Circus rond Ferguson

Nu de blanke politieman Darren Wilson door een democratische rechter is vrijgesproken, en laten we er nu eens van uitgaan dat de rechter onder de enorme media druk objectief is gebleven, mogen we er als burgers toch wel van uitgaan , dat hier niet echt sprake is geweest van een racistische moord.

Amerika heeft honderd-duizenden blanke wetsdienaars met een wapen, waar zelden iets fout mee gebeurd, de media zitten er namelijk bovenop, kijk maar in Ferguson, en als er zelfs dan sprake is vrijspraak, dan valt het met het Racisme blijkbaar wel mee.

Ook wist volgens de openbaar aanklager Robert Mcculloch de onafhankelijke onderzoeksjury de feiten en fictie op indrukwekkende wijze te scheiden, iets wat journalisten toch zou moeten aanspreken. Getuigen ter plaatse bleken uiteindelijk niet zelf aanwezig te zijn geweest, dus gelogen te hebben, en slachtoffer Michael Brown had blijkbaar de agent 2 maal in het gezicht geslagen en was bepaald geen lieverdje, en werd ook niet in de rug neergeschoten zoals continue werd beweerd.

Opmerkelijk genoeg krijgen deze feiten in de media nauwelijks aandacht, en permanent wordt de zin herhaald dat een blanke gewapende politieman een ongewapende zwarte tiener heeft neergeschoten, iets wat het natuurlijk veel beter doet in de kijkcijfers, en wat de tragische dood van een zoveelste zwarte tiener verschuift naar racisme, iets wat derhalve een bedenkelijke vorm van journalistiek mag heten.

Deze beeldvorming leeft bij de meeste burgers nu, dat niet de zwarte tieners , maar de blanke agenten de daders zijn, wat zich ontlaadt in rellen in Ferguson, maar na deze ontlading gaan de burgers gelukkig weer gewoon verder en resteert een enorm opgeblazen media circus, de vraag is nu wiens belangen met al deze media ophef weer worden gediend.

Ferguson lijkt hiermee door de Media ingezet te worden als het zoveelste middel om bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen, en we weten uit onze geschiedenis boekjes waar dit toe kan leiden, alleen komt nu het gevaar niet van extreem rechts maar van links. Want is het niet inzake Ferguson, dan is het hier weer met de opgeblazen Zwarte Piet discussie of de Marokkanen, iedere keer wordt er lijkt het door de redacties weer een reden gezocht om ons burgers te confronteren met zogeheten racisme dat er veelal simpelweg niet blijkt te zijn.

De vraag is nu wie deze steeds verder oprukkende Media een halt toeroept. Linkse foute partijen zoals de PvdA lopen vanzelf wel leeg, zo gaat dat in een democratie, de vraag is echter wie deze NOS redactie eens leeg laat lopen, hopelijk mag dit artikel een bijdrage hiertoe zijn..

E van Lith, 27 nov 2014

Geen opmerkingen: