vrijdag 7 december 2012

Hoe de NOS de strijd in Egypte en Syrie tegen de Moslim Broeders gekleurd lijkt te verslaan

Egypte is al meer dan 2 weken in de ban van naar wat het lijkt een smeulende burgeroorlog tussen de Moslim Broeders en de Democratische rest van het land. Voor iedere nieuwszender lijkt het weer Prime Time. Dagelijks vallen helaas ook vele doden en honderden gewonden in de protesten en gevechten tussen duizenden Noord Afrikaanse jongeren,waarbij je er als burger met de gebeurtenissen in Almere nog in gedachten liever niet aan wilt denken wat ze elkaar allemaal aandoen dankzij de populistische praatjes van hun politieke leiders.

Wat ook weer opmerkelijk hierbij lijkt, is in tegenstelling tot de Arabische ‘lente’ de bewuste afwezigheid en daarmee politieke voorkeur van lady Hillary Clinton maar ook onze NOS reporters in dit nieuwe conflict. Waar onafhankelijke zenders als RTL nieuws vanochtend de beelden van de rellen en de toespraak van Morsi uitzonden, daar word op het NOS nieuws van 07u zowaar niets vermeld.

In het NOS 08uur journaal worden naast de hype beelden over de media sneeuwstorm kort wat verplichte beelden van de toespraak van Morsi uitgezonden , die nu ineens meld een dialoog te willen en het decreet zal afzwakken. Gelooft u het ? Het is het beeld wat de NOS redactie ons bewust weer voorspiegelt. Want waar zijn net zoals bij de protesten destijds tegen Moebarak nu de live NOS beelden en de lokale reacties van de protesterende burgers, de NOS houdt ze nu buiten beeld, hoe politiek gekleurd kun je dan als zender zijn.

Of neem gisteren NOS radio 2, terwijl de wereld bekend maakt dat Moslimbroeder Morsi zowaar Tanks op de demonstranten afstuurt, duidelijker kunnen zijn intenties niet zijn, daar meld de redactie van Radio 2 simpelweg dat het Leger de betogers een ‘ ultimatum’ stelt ( 14u ) en is begonnen met het plein schoon te vegen zonder geweld. Alleen deze zinnen geven al aan hoe gekleurd de NOS redacties zijn in hun politieke voorkeuren. Ultimata stel je aan terroristen, niet aan je eigen burgers, en schoonvegen met soldaten doe je niet met ongewapende burgers die democratisch opkomen voor hun rechten

Ook de NOS live reporters als Sander van Hoorn en Bram Vermeulen ontbreken nu ineens , terwijl ze bij de zogeheten Arabische Lente en de strijd in Syrie dagelijks werden ingezet, met als strijdbaar hoogtepunt de dure reis van Bram Vermeulen langs de grenzen van Syrie en Turkije, daar krijgen we nu de Moslimbroeders hun ware aard lijken te tonen en de ware strijd om de Democratie is begonnen geen live beelden en knipt en plakt diezelfde NOS redactie nu dagelijks maar droogjes en snel de populistische beelden van de Internationale Persbureau’s aan elkaar

En zo lijken we door onze eigen publieke Media steeds meer te worden gekleurd en gemanipuleerd over de werkelijke ontwikkelingen in het Midden Oosten. Waar we de afgelopen 2 jaar al lijken te zijn voorgelogen over de Arabische Lentes en de ware bedoelingen van de Moslim Broeders en hun bevriende USA oliebelangen, daar worden we nu ook weer bewust dom gehouden.

Derhalve roepen we u nu namens Vrije Media op met name de NOS verslaggeving in Egypte en ook Syrie zeer kritisch te blijven volgen, want als het blijkbaar onze eigen NOS redactie ligt zal ook hier al snel een bevriende Soennitische Moslim Broederschap Staat met alle gevolgen gaan ontstaan. E van Lith 07.12.12

1 opmerking:

Likoed Nederland zei

Elke onbenul kon weten waar het op ging uitdraaien, toen de demonstranten op het Tahrir plein hun woede uiten over Moebarak, omdat hij de vrouwenbesnijdenis had verboden.

Echter, de favoriete 'deskundigen' van de linkse publieke omroep als Hendriks en Stienen hielden hun oren daarvoor stijf dicht.