dinsdag 2 november 2010

Dossier Linkse Kerk : De Politiek is Dood , Leve de Politiek !


We leven in Historische tijden. Terwijl de oude schrijver overleden is en de linkse lieveling Obama hard lijkt te gaan vallen is hier in Nederland een oude politieke stroming aan het uitsterven, die vooral stond voor elitaire hoogmoed en vileine marxistische uitsluiting van andersdenkenden. Velen die niet links denkend zijn ervaren de dood van de grote man dan ook als een keerpunt binnen een politiek tijdperk.

De Linkse Kerk is symbolisch aan het wegsterven , we zien het overal om ons heen, en hoeven maar te kijken naar het verval van de PvdA richting 15 zetels, maar ook de symbolische politieke zuiveringen door de linkse partijkaders jegens types als René Damen, Mohammed Rabbae en Diederik Samson zijn veelzeggend. Diegenen die anderen zo graag de les lezen over de boel samenhouden blijken nu ineens andersdenkenden zelf uit te sluiten.

Wat ook opvalt is de ineens wel heel joviale en dubieuze houding van types als Alexander Pechtold richting voorman Geert Wilders. Notabene D’66 riep voor de verkiezingen op tot een links blok, en wil nu ineens niet links meer heten. Het geeft maar weer eens aan hoe eng deze Politici zijn , en hoe ze blijkbaar niet zozeer achter de waarheid maar veel meer achter hun eigenbelang aanrennen.

Ook is het ineens opvallend stil op de redacties van de Linkse Media over de kleine revolutie die Geert Wilders met zijn Proces teweeg heeft gebracht. Want zelfs de meest fervente tegenstanders van Wilders zijn er inmiddels ervan overtuigd dat velen in dit land, waaronder opvallend veel Mediaredacties, een heel fout spelletje hebben gespeeld bij zowel het Proces als het totstandkomen van dit Kabinet.

Het is dan bijna ook vermakelijk om de verbazing van types als Matthijs van Nieuwkerk te zien als hij Gerard Spong in zijn DWDD programma oproept om namens Links in te springen bij het proces van de eeuw, of de krampachtige poging van Pauw en Witteman die zelfs de verzuurde Mastodont Marcel van Dam van stal halen om nog even hun gal te kunnen spuwen.

En terwijl met name de NOS en VARA zich nog krampachtig aan hun oude Dogma’s vasthouden, daar zie je dat de Politieke Revolutie van Rechts via nieuwe en populaire volkskanalen als Twitter en de vele Weblogs uitbundig wordt gevierd en breed onder de kiezers wordt uitgedragen.

De publieke tribunes tijdens het Debat rond de regeringsverklaring zitten overvol, en het eerdere CDA Congres werd door miljoenen nieuwe en vooral jonge kiezers enthousiast bekeken en zelfs genomineerd voor een publieksprijs. De nieuwe Politiek blijkt te leven, en hoe !

Laten we derhalve als burgers genieten van deze bijzondere tijden, maar ook niet vergeten, en met name kritisch blijven naar diegenen die ons mooie land tot voor kort zo krampachtig regeerden.

e van Lith , 02.11.2010

Geen opmerkingen: