zondag 30 maart 2008

De Media doofpot rondom Mugabe en Zimbabwe


De Media in dit land komen veelal graag op voor de meningsvrijheid en de onderdrukten.
Mooie principes, die de journalisten maar al te graag aangrijpen om hun talloze artikelen over met name de politiek rechtse Wilders en Poetins van deze wereld te rechtvaardigen.

Maar heel andere normen hanteren de journalisten bij linkse drama’s zoals de verkiezingen in het marxistische Zimbabwe of het tribunaal tegen het marxistische Pol Pot Regime.
Waar bij Poetin en Wilders al maandenlang massaal overstelpend veel kritische beschouwingen werden gegeven, daar blinken nu met name NOS en het ANP uit als grote afwezigen bij Mugabes verkiezingsdebat. Het lijkt wel of ze zich mede schuldig voelen en willen verbergen voor de situatie van Zimbabwe op dit moment.

Velen van ons zullen zich namelijk nog de dagelijkse fanatieke Media aandacht voor de strijd van Robert Mugabe herkennen, die zich met zijn marxistische broeders wist vrij te vechten van de blanke overheersers onder Ian Smith en zijn regime. Samen met de strijd van het ANC in Zuid Afrka was dit onderwerp vrijwel jarenlang dominerend in het nieuws, en massaal werden Mugabe en het ANC door met name de linkse Media in dit land bejubeld en omhelsd.

Maar Zimbabwe zit inmiddels in een niet te stuiten val naar de afgrond, aangejaagd door diezelfde marxisten Media vriend Mugabe en zijn Zanu-PF. Maar liefst 5 miljoen Zimbabwanen zijn hierdoor inmiddels het land uitgevlucht, de werkloosheid bedraagt 80% en er heerst Repressie en Anarchie alom. Veel Afrikaanse leiders waaronder Mugabe hebben volgens betrouwbare ramingen de laatste 4 decennia maar liefst 140 miljard dollar gestolen van hun eigen bevolking. In 1970 telde Afrika 11% van de armen in de wereld, en inmiddels is dit opgelopen tot 66%.

Het marxistische sprookje is ook hier uit, en velen zullen daarom met weemoed terugdenken aan de mooie koloniale tijden van Ian Smith’s Rhodesie , toen Zimbabwe als een van de welvarendste landen ter wereld gold. Een spiegel waar de meeste linkse journalisten niet graag in zullen kijken, gezien hun steun aan de marxist Mugabe.
En ook nu blijven ze mild over Mugabe schrijven. Neem nu het Webnieuws op Trouw van 29.03. Een foto van een breed lachende Mugabe met Hitlersnor en vrouw, met de titel : ‘en weer mag Mugabe vijf jaar doorgaan’ zegt genoeg over de onafhankelijkheid van deze journalist. En zo zijn er dus vele..

Meer Media Leugens treft u aan op

www.vrijemedia.blogspot.com

30.03.08

E van Lith

Geen opmerkingen: