dinsdag 13 mei 2014

Waarom onze Staats Media waaronder de NOS opmerkelijk zwijgen rondom de aflopende strijd in Syrie

De oplettende burgers zal het zijn opgevallen dat Assad de strijd in Syrie behoorlijk aan het winnen is, op 7 juni dus over enkele weken staan zowaar alweer verkiezingen gepland,maar dat opvallend genoeg onze Staatsmedia met de NOS voorop opvallend stil zijn in hun berichtgeving, hoe anders dan toen de strijd begon,en nu hun politieke focus blijkbaar liever richting Poetin en de Oekraine verleggen.

Is dit toeval , of is de NOS redactie weer bezig met haar lijkt het door de Obama Media gekleurde politieke spelletjes ? Een kort verslag.

Wie vanochtend op de buitenlandse zenders het nieuws bekeek zag diverse nieuwsberichten over de ontwikkelingen in Syrie, blijkbaar zijn we als burgers in dit land ineens aangewezen op buitenlandse zenders.

Neem zo het bekend maken door de VN dat haar speciale afgezant en bemiddelaar in Syrie Lakhdar Brahimi zijn functie heeft neergelegd, omdat hij blijkbaar tot de conclusie is gekomen dat er weinig meer te onderhandelen valt, en over een paar weken alweer vrije verkiezingen zijn. De paar redacties in ons land die het wel melden geven opvallend genoeg aan dat Brahimi het niet meer zou zien zitten, wie echter naar de toelichting van Brahimi zelf luistert zal merken dat deze man de overwinning van Assad al min of meer aankondigt, de vraag is welke Media we nog kunnen geloven.

Het bericht sluit aan bij andere berichten uit Syrie dat de rebellen oorlogsmoe naar huis gaan en dat Assad alleen nog de fanatieke Jihad strijders die links en rechts nog ziekenhuizen en hotels opblazen met gepast geweld dient te verdrijven, waana de strijd grotendeels gestreden is. Maar ook dit scenario past blijkbaar niet geheel in het beeld van de NOS redactie, waardoor het blijkbaar maar wordt genegeerd.

Naast de vele dagelijkse berichten uit de Oekraine zou er ook best een beetje aandacht besteedt kunnen worden aan deze beelden toch ?

Opvallend is ook dat de NOS en Lex Runderkamp niet meer gewenst zijn in Syrie en zich net als de rebellen begeeft aan de Turkse kant, ook hierover geen enkele achtergrond meer gemeld.

Ook op de buitenlandse zenders een reportage over het weghalen van de laatste Chemische Oorlogsmiddelen uit Syrie, voor de kust bij Damascus ligt een groot vrachtschip, vol met containers gifgas , die zwaar bewaakt worden door Deense Mariniers, die helaas niet wegkunnen, omdat de laatste 8% aan gifgassen blijkbaar niet kunnen worden ingescheept. De reden laat zich raden, het laatste restant aan gifgas ligt blijkbaar in gebied wat bezet is door de rebellen, en niet mee wensen te werken aan het gifgasvrij maken van Syrie.

Ook dit beeld lijkt niet te passen in het scenario van onze onafhankelijke NOS, want was Assad niet de verspreider van Gifgas ? En in dit scenario past niet bepaald dat Syrie nu niet verder richting een oplossing kan juist vanwege rebellen die gifgas vasthouden, de oplossing voor de NOS is ook hier heel simpel, de beelden en het nieuws gewoon niet meer vertonen.

Waarom zouden de Staatsmedia in ons land, met voorop de NOS, ons al deze beelden willen onthouden denkt u ? Het heeft alles te maken met de opmerkelijk vrijwillige rol die onze regering en haar persvoorlichter NOS spelen in het uitdragen van het USA-EU beleid in de wereld. Wat heeft onze Minister Timmermans te zoeken in landen als Cuba en de Oekraine denkt u, en waarom werden met name de Nederlandse diplomaten als eerste door Assad weggestuurd uit Syrie.

In dit scenario zijn Assad en Poetin de boeven, en de PR rol van de NOS is ons burgers dit wijs te maken. Dat Assad enerzijds de Christenen en andere minderheden in zijn land beschermt en de Soennieten in het gareel hield, interesseert deze NOS redactie niet, net zo min dat deze redactie geïnteresseerd is in de standpunten van Rusland en Poetin.

Wat daarom gevaarlijk is, dat we als burgers door onze eigen Media op het verkeerde been worden gezet, het is niet de eerste keer. Wie de gruwelijke beelden van WO-1 terugziet in de diverse reportages mag zich hierbij rustig ook eens de zeer kwalijke rol van de wederzijdse media afvragen. Nu een eeuw verder lijken met name Journalisten waarvan je het zou mogen verwachten niets van het verleden te hebben geleerd.

Burgers, waakt u voor een Vrije Media

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het er volledig mee eens. De NOS is gelijkgeschakeld met de macht. Lees ook hier; http://vrijetribune.nl/2014/05/media-controle-door-de-overheid-deel-1/