maandag 27 september 2010

Hoe de NOS met Tanja Nijmeijer de extremistische FARC een vriendelijk gezicht wil geven


Wie de redactie van de NOS , maar ook de publieke redacties van Radio 1 en 2 een beetje kritisch volgt verbaast zich weer over de opmerkelijke wijze waarop de vermeende dood van FARC ‘strijdster’ Tanja Nijmeijer wordt weergegeven. Stap voor stap draagt de NOS namelijk hiermee bij aan de heroïsering van deze Nederlandse terroriste , die de rechterhand was van een van de meest gewelddadige terroristen van Columbia, Mono Jojoy.

Hoe anders reageert de NOS redactie veelal als de ‘strijders’ geen linkse achtergrond hebben, om vlieger Julio P. maar eens als voorbeeld te noemen, die stond natuurlijk aan de verkeerde kant, wat weer een hoop verklaart..

Neem alleen al vandaag, op de website nos.nl en radio nieuwsdienst overvol de inmiddels bekende foto en teksten over de mooie en vooral sympathieke Hollandse Tanja met haar prachtige tanden, waarbij wordt vermeld dat de Colombiaanse regering haar gegevens heeft opgevraagd, omdat ze mogelijk een van de ‘slachtoffers’ van een legeraanval was.

Dagenlang wordt de mooie ‘strijdster’ lijkt het bewust naar voren gehaald, om daarmee de verschrikkelijke daden van de Farc terroristen te willen verbloemen, en vooral maar niets te hoeven melden over echt nieuws zoals de wanddaden van Mono Jojoy..

Nog recent melde het ANP over de Farc ( en dus ook over de mooie Tanja ) : ‘Het stoffelijk overschot van de Colombiaanse gouverneur was doorzeefd met kogels en omringd met explosieven. ,,Zijn keel was doorgesneden. Ze hebben hem op een afschuwelijke manier vermoord'', aldus president Alvaro Uribe in een nationale tv-uitzending’.

En wie de NOS verslaggeving verder wat kritisch volgt valt het ook op dat zelden wordt vermeld dat daders van de FARC een extreem linkse politieke achtergrond hebben. Ook rept de NOS zelden over het feit dat de Farc tot 2009 al meer dan 300 gijzelaars heeft omgebracht, of dat ze nauwe banden hebben met een andere linkse dictatuur, namelijk die van Hugo Chavez van Venezuela. Kortom, iedere kritische lezer ziet weer de politieke voorkeuren van de redacties.

Hoezeer dit een gevaarlijke ontwikkeling is, zal waarschijnlijk een ieder beamen die zich wat in de materie verdiept van de strijd in Zuid Amerika, en weet hoezeer er een permanente strijd heerst tussen linkse marxistische drugsbendes als deze FARC versus rechtse militaire overheidsregimes, zoals nu ook in Colombia.
Een zuivere en vooral politiek neutrale verslaggeving is hier van cruciaal belang omdat gebleken is dat de zowel de misdaden van de bendes als de harde leiders als Uribe aan beide zijden harde reacties oproepen.

Maar blijkbaar geld een neutrale verslaggeving niet altijd voor de NOS redactie, die liever de misdadigers van de Farc, maar ook de Regimes van Chavez, Ortega en in Afrika van Mugabe gedogen, maar zich wel fanatiek storten op het alsnog veroordelen van types als Pinochet, Zorreguieta en Fujimori. Over politieke voorkeur gesproken.
Daarom hier een oproep aan de NOS directie om eens meer toezicht te houden op haar Nieuwsredacties, hoewel dit een lastige zaak zal zijn, want persvrijheid leidt tot de inmiddels bekende ongelijkheid.

E van Lith, 27.09.10

2 opmerkingen:

Stensen zei

Rake typering van de "onafhankelijke" publieken.

vanhetgoor zei

Of Tanja Nijmeijer links of rechts is maakt niet veel uit. De meest gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid in de afgelopen eeuw kwamen van links. (Pol Pot en Adolph Hitler) Maar rechts kan er ook wat van want per definitie is moslim terrorisme rechts!
Het enige dat van belang is ligt in de behandeling van de plaatselijke bevolking door de 'rebellen' en die behandeling is niet menselijk. De plaatselijke bevolking wordt onderdrukt en uitgeperst door de FARC, en die zogenaamde groep die met bevrijding van de plaatselijke bevolking bezig zou zijn krijgt haar inkomsten uit de handel van fabricage van drugs. Dus met de moraal van de FARC valt het wel mee, die is er gewoon niet!
Ik hoop dat Tanja Nijmeijer leeft en dat ze voor haar misdaden levenslang naar de gevangenis gaat, de doodstraf is te makkelijk!