woensdag 26 mei 2010

De rol van de NOS en het ANP bij verdachtmaking ‘doodspiloot’ Julio Poch


Begin mei van dit jaar is de door de Media gekenmerkte ‘doodspiloot’ Julio P door Spanje uitgeleverd aan de Argentijnse Onderzoeksrechter Sergio Torres. De huidige verhoren in Argentinie leveren echter feiten op, die aantonen dat Poch nooit de betreffende vrachtvliegtuigen heeft gevlogen, en dus nooit medewerking heeft kunnen leveren aan de doodsvluchten.

Waarom zijn de Nederlandse Media nu ineens zo stil ?

Een schokkende onthulling, en nieuws , die je als Nederlandse burger een plaatsvervangende schaamte richting deze man oplevert, die al sedert 1980 in Nederland woonachtig is, en vlak voor zijn pensioen in Spanje werd opgepakt.
Hiermee lijkt deze piloot na Lucia de B en inmiddels vele anderen het volgende slachtoffer te worden van een door sommige Media vooropgezette hetze tegen andersdenkende medeburgers.

Want wie in 2009 en het afgelopen jaar met name de NOS en ANP verslaggeving rondom Poch volgde, neem alleen de afbeeldingen al, kan niet anders dan concluderen dat de feiten 100% haaks staan op de suggesties en verdachtmakingen van de zogeheten onafhankelijke Mediaredacties.

Zo werd in 2009 deze voormalige Argentijdse Marinepiloot door met name de NOS en het ANP keer op keer weergegeven als een piloot die loyaal meewerkte aan het dumpen van Argentijnse tegenstanders van het Videla bewind.
Bij vrijwel iedere melding , en dat ware er vele, werd bijna standaard door zowel het ANP als de NOS de volgende zin vermeld :

‘Poch wordt ervan beschuldigd dat hij als marinepiloot betrokken was bij 'vluchten des doods' tijdens de militaire dictatuur in Argentinië (1976-1983). Daarbij werden meer dan duizend gedrogeerde mensen, vaak politieke tegenstanders van het regime, boven zee uit het vliegtuig geworpen’ .

En het bleef uiteraard niet alleen bij suggestieve beschuldigingen jegens deze piloot, want de gevoeligheden rondom het Videla bewind gaven de NOS het ANP weer een discutabel politiek platform om eind 2009 weer de kritische link te leggen naar Zorrequieta en dus ons Koningshuis. Waarom zou anders deze piloot zo veelvuldig in het nieuws zijn ?

Wie even googelt op de NOS archieven komt al snel een NOS uitzending van 13 januari 2010 tegen waarin Rop Zoutberg een uiterst kwalijke link legt tussen het proces van de piloot en de belangen van ons Koninghuis

Nu echter de beschulidigingen jegens Julio P zijn weerlegd blijken alle aantijgingen van de NOS redacties jegens Poch en ons Koninghuis gebaseerd te zijn op verzinsels en politieke voorkeur, en mag je je als burger weer afvragen hoe onafhankelijke deze redacties zijn.

Daarom wordt het eens tijd dat nu diezelfde Media eens worden aangepakt, omdat ze steeds meer een bedreiging gaan worden voor het publiek belang . Een mooie uitdaging voor onze Minister van Justitie Hirsch Ballin , die eens zou kunnen onderzoeken wat de invloed is van de Media op zijn ambtenaren en met name voor Minister Maxime Verhagen, die recent nog op een ander vlak de Media opriep zich te matigen

27.05.2010 E van Lith

Geen opmerkingen: