donderdag 29 april 2010

De dubieuze Rol van de NOS bij Lucia de B en de Bolderkar te Vlaardingen


Wie de verslaggeving rondom de vrijspraak van Lucia de B, de ‘Engel des Doods’ recent via het NOS journaal volgde, kan niet anders dan concluderen dat de beeldvorming rondom deze verdachte 180 graden anders werd weergegeven dan tijdens de periode van haar veroordeling.

Jarenlang werd deze Haagse verpleegster door de NOS en andere Media zoals het ANP weergegeven als een sluwe en op een heks gelijkende vrouw, die door geen enkele krant, tv rubriek, en vooral door geen enkele individuele journalist het voordeel van de twijfel werd gegund. Behalve dan Netta de Loo, een dame die geen journalist is, maar blijkbaar wel het juiste hart heeft …

Nu deze Lucia is vrijgesproken slaan diezelfde Media ineens als een blad aan de boom om en zetten haar volop in een nieuwe mediarol, die van slachtoffer. Het blijkt plotseling een zachtaardige , wat eenvoudige haagse dame te zijn, die in geen afstand lijkt op het Media karakter wat in 5 jaar door alle journalisten, geen enkele uitgezonderd is neergezet.

Wie de tekeningen van Mediacartoonist Jan Hensema ziet weet voldoende. Opmerkelijk is dat de Mediaredacties nu deze Cartoonisten min of meer verwijten de schetsen te hebben getekend, maar voor het gemak vergeten dat ze wel zelf deze schetsen hebben geplaatst.

Een ander voorbeeld van manipulatieve Media beeldvorming is die rondom Kinderopvangcentrum De Bolderkar in Vlaardingen. Veertien kindertjes werden 21 jaar geleden grof bij hun onschuldige ouders weggehaald nadat door een ‘deskundige’ van
de Bolderkar in Vlaardingen incest door vaders zou zijn vastgesteld.

De Media hype en commotie was destijds ongekend, en leidde tot een van de zogeheten ‘geruchtmakende incestzaken’ die het land wekenlang in de greep hield.
Bij de kindertjes heeft echter de grove scheiding van hun ouders nu nog na 21 jaar diepe emotionele wonden achtergelaten. Een ervan klaagt nu de staat aan, ze wil excuses en een schadevergoeding.
Het is allemaal te zien in de documentaire "Smeulende Resten" van Jan Louter en Rob van Olm die donderdag wordt uitgezonden door RTV-Rijnmond.

Deze beide zaken krijgen inmiddels het karakter van een moreel appel.
Diegenen die de Media volgen zullen ongetwijfeld de wekenlange NOS en ANP reportages herinneren waarbij op ‘wetenschappelijke ‘ wijze door Carla van Deutekom, de verantwoordelijk orthopedagoog in De Bolderkar werd aangetoond welke smerige dingen vaders met hun kinderen zouden hebben uitgehaald.

Daarom wordt het eens tijd dat nu diezelfde Media eens wetenschappelijk worden aangepakt. Hirsch Ballin was destijds minister van Justitie. En hij is het nu weer. Een mooie kans voor deze Minister van Justitie om de verantwoordelijke Media aanstichters eens strafrechtelijk aan te pakken.
Al is het alleen maar om Lucia en de 14 kinderen in ere te herstellen.

Na de onthullingen in de Katholieke Kerk wordt het nu eens tijd voor een hoogmis aan onthullingen binnen de gewelven van de NOS, VARA en het ANP

29.04.2010

E van Lith

Geen opmerkingen: