maandag 30 november 2009

Hoe de Radiozender 2 weer gekleurd de week ontwaakt


In Zwitserland, een van de weinige Europese Landen die zich nog niet aan de EU regelgeving heeft gebonden, heeft maar liefst 57% van de burgers zich uitgesproken tegen de verdere bouw van minaretten.
Een onderwerp van formaat, wat diep ingrijpt in diverse aspecten van de Europese samenleving, zoals meningsvrijheid, religie en ook discriminatie op basis van geloof.
Maar in plaats van dit onderwerp ‘neutraal’ op de radio 2 zender te plaatsen en een publiek debat te stimuleren wordt er direct door de redactie van Radio 2 doorgepakt en krijgen de extreem linkse Groenen een spreekbuis uit monde van woordvoerder Bosgra, die meteen de toon zet door de zwitsers te betichten van discriminatie.
Waar blijven de verslaggevers met hun toelichting op het feit waarom 57% van de zwitsers voor een verbod hebben gestemd. Blijkbaar is een objectieve verslaggeving niet de opzet?

Gerrit Zalm heeft op de diverse posities die hij inmiddels heeft bekleed een hoge mate van verantwoordelijkheid en kans op falen. De vele goede zaken die hij voor dit land heeft betekend zijn waarschijnlijk niet zo relevant, want de brand onder zijn voeten wordt nog maar eens opgestookt door alvast zijn mogelijke opvolger Joop Wijn te noemen.
Je moet als redactie van een publiekszender maar durven, het feit dat Gerrit Zalm een VVD’er is en dus niet lid van de linkse Elite van dit land zal hier ook een rol in spelen, maar dit zal de o zo neutrale Radio 2 redactie uiteraard niet herkennen..

En een andere boef is natuurlijk de extreem rechtse Djemjanjuk, die momenteel in M√ľnchen zijn proces afwacht , wat over 2 uur gaat beginnen. Net als Johan Heesters is deze man op sterven na dood, maar dat deert de redactie van Radio 2 blijkbaar niet, deze man vast bij voorbaat te veroordelen.
Dat het natuurlijk verschrikkelijk is wat de Nazi’s, waaronder waarschijnlijk deze Djemjanjuk, hebben gedaan, staat buiten kijf. Maar waren het niet diezelfde nazi’s , die zonder enige vorm van hard bewijs mensen beoordeelden en veroordeelden, dit lijkt me stof om over na te denken bij de redactie van Radio 2…

Samenvattend doe ik als kritische burger daarom een oproep aan de Redactie van Radio 2 haar berichtgeving neutraler te plaatsen.

Tevens doe ik een oproep op de politiek om deze redactie kritisch te volgen, en hiermee onze democratie te bewaken.

Meer medialeugens treft u aan op www.vrijemedia.blogspot.com
E van Lith
30.11.09

Geen opmerkingen: