donderdag 19 november 2009

Weer een MediaHype doorgeprikt : Balkenende wordt het niet


Ruud Lubbers is het destijds niet geworden, ook Wim Kok niet en nu dus ook Premier Balkenende niet.
Vanochtend werd bekend gemaakt dat de Belg Herman van Rompuy is uitverkoren als eerste President van Europa.
Onvoorstelbaar eigenlijk, want als je als kritische luisteraar de Media de laatste maanden hebt gevolgd zijn we overstelpt met zoveel aanwijzingen dat Balkenende het ging worden, dat de uitkomst al zeker bleek.
Maar wie zich nog de MediaHypes kan herinneren rondom de mogelijke verkiezingen van Ruud Lubbers en Wim Kok als mogelijke voorzitters van de EU weet hoe dodelijk zulke Media aandacht vooraf kan zijn voor de betreffende kandidaat.
Maar kijk eens naar de benoemingen die wel doorgingen, zoals de aanstellingen van Jaap de Hoop Scheffer en Neelie Smit Kroes. Geen journalist wist ervan, en ineens zaten ze op hun vooraanstaande post
Het is dus een stevige conclusie die we moeten trekken, maar blijkbaar is het inzicht van onze zogeheten kwaliteitsMedia zo bedroevend laag, dat ze niet in staat zijn fictie van de werkelijkheid te scheiden, een kwalijke zaak .
Het lijkt de zoveelste hype of zelfs klucht te worden die door onze eigen StaatMedia wordt gecreerd. Net zoals de Mexicaanse Griep worden we als burgers door de Media op een kwalijke wijze gemanipuleerd. Je mag je als belastingbetalende burger ook afvragen hoeveel schade we als samenleving jaarlijks lijden hierdoor, en op wie we dit zouden moeten verhalen ?
Recent hebben we via ex VVD’er Arend Jan Boekesteijn een paar verstandige woorden van ons Staatshoofd vernomen over het probleem van deze Hypes in ons land, Beatrix gaf al eerder aan dat De Leugen Regeert in dit land.
Het is te hopen dat nu ook de Politici en Bestuurders van dit land gaan inzien hoeveel schade ongeremde Media kunnen aanrichten aan onze Democratie en dat er eens ingegrepen gaat worden daar in Hilversum
Erik van Lith, 20.11.09

Geen opmerkingen: