zondag 29 juni 2008

Hoe de NOS en het ANP met gemengde gevoelens de installatie van Mugabe toezien

Wie zich nog de dagelijkse en intens gekleurde verslaggeving van met name de NOS en het ANP kan herinneren rondom de vrijheidsstrijd tegen de apartheidsregimes van Rhodesie en Zuid Afrika, kan zich alleen maar oprecht verbazen over de wederom politiek gekleurde berichtgeving van NOS en ANP rondom de situatie in het huidige Zimbabwe.

Nadat Dictator Mugabe met grof geweld en intimidatie, inmiddels zo kenmerkend voor de ‘intellectuele marxistische dictators’ wereldwijd, iedere vorm van democratische oppositie om zeep geholpen heeft, was er een week voor de verkiezingen nog maar 1 partij over, er viel er dus in het geheel niets te kiezen. Hiermee zou de term verkiezingen, die zo direct geassocieerd wordt met Democratie, door geen weldenkende journalist meer dienen te worden gebruikt.

Des te opmerkelijker is het derhalve dat de NOS en ANP redacties wel sto├»cijns vasthouden aan de illusie dat er ‘verkiezingen’ zijn gehouden, en zelfs uur na uur melden dat Mugabe vandaag officieel wordt ‘ge├»nstalleerd’. Waarmee de NOS redactie zelfs de legitimiteit bevestigd van de ‘schijnverkiezingen’.

Het journalistiek dieptepunt van de NOS Radio 1 verslaggeving vormt hierbij de loyaliteits melding dat Robert Mugabe zijn voormalige oppositieleider Morgan Tsvangirai voor de installatie heeft uitgenodigd, om hem daarmee ‘een hand te willen reiken’ , maar dat Tsvangirai deze uitnodiging heeft geweigerd. Over sentimenten zetten gesproken !

Blijkbaar is de redactie van de NOS nog steeds zo politiek links gekleurd en gelieerd aan de Marxist Mugabe, dat ze niet inziet hoe beledigend en grof ze hiermee alle aanhangers van de Democratie in het gezicht slaat.

Het wordt derhalve snel eens tijd dat Politiek en Overheid bij NOS en ANP gaan ingrijpen, al is het alleen maar om dergelijke verslaggeving bij mogelijke toekomstige schijnverkiezingen in ons eigen land te voorkomen..

Geen opmerkingen: