woensdag 23 juli 2008

De Groteske Media Arrestatie van Radovan Karadzic door het NOS journaal


Wie nog mocht twijfelen aan de politieke onafhankelijkheid van de redactie van het NOS journaal mag via de website www.uitzendinggemist.nl het 20u NOS journaal van 22 juli eens terugbezien. Van de 30 minuten die het Journaal in beslag neemt wordt maar liefst 70% van de zendtijd in beslaggenomen door de gevangenneming van de rechtse Bosnische Servier en Nationalist Radovan Karadzic.

Het mag alom bekend zijn dat na het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavie in 1992 hij de onafhankelijke Republiek Serbska uitriep , die lag in Bosnie Herzegovina, waarna onder zijn leiding een bloedige burgeroorlog uitbrak, die uiteindelijk ook ons eigen Dutchbat meesleurde in het drama van Srebrenica , wat o.a. 8000 Bosnische mannen het leven kostte.

Maar wat weer zo opvalt bij de verslaggeving van de NOS , dat nu het gaat om de arrestatie van een ( rechtse ) Nationalist, hoe verfoeilijk ook , er ineens zo enorm veel en intensief tijd aan wordt besteed.

Want waar waren de NOS reporters vorige week toen wereldwijd in 80 landen werd gedemonstreerd tegen de links- marxistische moordenaars van de FARC, die inmiddels al honderdduizenden burgers hebben vermoord. Vergeleken hierbij waren Karadzic en zijn troepen lieverdjes. Nauwelijks werd en word hierover verslag gedaan door de NOS.

En waar blijft de NOS nu de linkse dictatoriale marxisten van Robert Mugabe’s ZANU pf inmiddels tienduizenden burgers hebben omgebracht en miljoenen verjaagd. Er zijn geen beelden van te zien.

En waar blijft de NOS met de beelden van dat andere VN Tribunaal proces hier in Nederland, dat van de links-marxistische massamoordenaars van Pol Pot, die inmiddels ook hier op hun berechting wachten. Geen uitzending wordt er aan gewijd.

Maar de Arrestatie van de rechtse Nationalist Radovan Karadzic is groot nieuws, heel groot nieuws voor de reporters van de NOS: Op een ongekende wijze wordt het Nederlands publiek geconfronteerd en naar het lijkt massaal geïndoctrineerd met de volgende niet echt neutrale teksten en beelden:

- Het brein achter beelden uit de hel
- Van Dichter tot Oorlogsmisdadiger en Fanatieke Nationalist
- Wereldwijd wordt opgelucht gereageerd
- Beschuldigt van volkerenmoord, misdaden, moord op 8000 moslimmannen
- De man naar die de hele wereld 13 jaar heeft gezocht
- Toen zelfbewust en arrogant, nu moederziel alleen in Belgrado
- De slager van Bosnie
- De opluchting is groot, vooral in Brussel
- Ook voor Nederland van Groot Belang

En een ongekend groot aantal prominenten en live verslaggevers kunnen hun politiek gekleurde mening ventileren via de Staatszender NOS. Van EU voorzitter Barosso tot de Betrokken Paarse Ministers van destijds, zoals Voorhoeve en MP Kok, die nu hun gram mogen halen
En terwijl iedere nadenkende burger weet dat de arrestatie van Karadzic niets meer en minder is dan een toenadering van de recent geïnstalleerde Servische regering tot de EU, presenteren de linkse NOS reporters ons als burgers uitgebreid op hun macabere politieke revanche feestje en zullen niet laten dit de komende weken uitputtend en ongevraagd te blijven doen.

Oftewel hoe politiek gekleurd kan een redactie zijn…

Meer politiek gekleurde mediaverslaggeving treft u aan op

www.vrijemedia.blogspot.com

E van Lith

4 opmerkingen:

Anoniem zei

In Nrc Handelsblabla staat in de rubriek Televisie voorkeur: "Nova. Mocht de vorige week gearresteerde Radovan Karadzic vandaag in Nederland aankomen, dan zal de hele Nova-uitzending daaraan gewijd zijn. Anders een reportage van Willem Lust en Ankie Reches over rijke joodse Amerikanen die huizen kopen op omstreden plekken rond Jeruzalem."

Mocht Karadzic vandaag dus niet in NL aankomen, dan krijgen in plaats daarvan 'rijke' 'joodse' 'Amerikanen' 'die huizen kopen' op 'omstreden plekken rond Jeruzalem' de volle laag.

Anoniem zei

Karadcic en M'Ladic zijn onschuldigd
Hier zijn de schuldigen te zien.
Bosnie

http://www.guba.com/watch/3000055895

Ook Bush en de Israeli's zijn geen massenmoordenaars Ook hier zijn de autors van deze sprookjes te zien
http://eureferendum.blogspot.com/2006/08/part-4-act-2-red-cross-workers.html

http://eureferendum.blogspot.com/2006/08/part-5-act-3-camera-runs-scene-1.html

http://eureferendum.blogspot.com/2006/08/part-6-act-3-camera-runs-scene-2.html

http://eureferendum.blogspot.com/2006/08/part-7-act-4-caught-in-act.html

http://eureferendum.blogspot.com/2006/08/part-8-discussion-and-conclusions.html

Censorbugbear zei

Ik ben het met u eens - en niet alleen over de arrestatie van Karadzic.

Zie hier de volgende reactie van de NOS Publieksvoorlichting (publieksreacties@nos.nl) op mijn vraag waarom de berichtgeving over het Wereldbeker2010 maskotje niet werd aangevuld met het bericht, dezelfde dag, dat een groep ZA schoolkinderen hun school hadden afgebrand in protest tegen de WC2010...

HIER IS HET ANTWOORD DUS:

woensdag 24 september 2008 10:47:54
Aan: Censorbugbear (censorbugbear@live.nl)

Geachte heer/mevrouw,

Dank u voor uw e-mail. Hierbij deel ik u mee dat de NOS een journalistieke organisatie is. Tot haar taak behoort het vergaren en brengen van nieuws.

Uw onderwerp kan niet uitgebreid worden geduid. Dat is de functie van het Journaal niet.

Er zijn programma's waarin er meer mogelijkheden zijn. Ik denk hierbij aan Netwerk (KRO/EO) of Eén Vandaag (TROS/AVRO)

Met vriendelijke groet.

N.Kosterman
NOS Publieksvoorlichting

my vraag:

Van: Censorbugbear [mailto:censorbugbear@live.nl]
Verzonden: dinsdag 23 september 2008 13:22

Aan: NOS Publieksvoorlichting
Onderwerp: Zakumi mascotte

Het is werkelijk frappant dat op dezelfde dag dat de Zakumi mascotte aan de nieuwsmedia bekend wordt gesteld, er ook in Nelspruit een grote groep leerlingen hun school hebben afgebrand in protest tegen het feit dat ze uit hun school zijn geschopt wegens de FIFA Wereldbeker 2010 voetbaltoernooien die ook in hun woonplaats gehouden gaan worden.

Hun mooie oude scholen moeten plaatsmaken voor een parkeerterrein. De kinderen van het land worden hun scholen uitgeschopt. Het is gewoon een schandel

Foto en verhaal met alle links en contactinlichting op volgende blog: http://censorbugbear-reports.blogspot.com

En dit waren de enige protesten niet. De afgelopen paar jaar hebben vele honderdduizenden mensen ook geprotesteerd met soortgelijke acties nadat hele woonbuurten werden gebulldozed om plaats te maken voor een voetbalevenement dat maar twee weken gaat duren.

Deze schendingen van de mensenrechten in Zuid-Afrika zie ik niet in uw nieuwsbulletins terug. Hoe komt dat toch eigenlijk?

Dani zei

De beschuldiging van een genocide in Srebrenica werd gebruikt door de regering Clinton om later militair ingrijpen te rechtvaardigen,en om de aandacht afleiden van de activiteiten in de Kroatische Krajina regio,de grootste etnische zuivering[genocide] in EU,na WOII, georganiseerd door VS.Is het eigenlijk wel zeker dat de Serviers in Sebrenica duizenden moslimmannen geexecuteerd hebben? of zou het kunnen dat het (gedeeltelijk)anti-Servische propaganda is? Na 14 jaar zijn nog 6000 lichamen vermist?!Komt de waarheid over Srebrenica boven tafel?Wat was in Srebrenica?Deze link:http://www.srebrenica-report.com/
Verder staat in het boek van Karremans zwart op wit dat de moslimstrijders in de safe-area's bewapend waren en jarenlang uitvallen naar de Serven deden. Dat is dus schending van de akkoorden en derhalve een dom soort terrorisme en als reactie hierop is het Servische leger er naartoe gegaan. Maar gelukkig werden vrouwen en kinderen in Srebrenica nog gespaard. In Darfur en bij de Hutsi / Tutsi,en rond Srebrenica in de Servische dorpen,was dat niet zo.Advoccat Karadjic zegt dat er schriftelijke bewijzen zijn dat Karadzic de legerleiders bevolen heeft zich aan het oorlogsrecht te houden. In een andere moslimenclave die enkele dagen later viel, Zepa, was er geen sprake van genocide.En waarom niet? Karadjic is alleen verdaht,dus NIET schuldig!!!Wat gebeurde er in Srebrenica is eenvoudig: de moslims vielen de Serviers, zodat de Serviers doodgeschoten hen, veel stierven in de strijd en sommige werden geëxecuteerd[tot 300]. Milosevic was ook al veroordeeld alvorens het tribunaal was gestart.Maar, zonder er maar een flinter van bewijs is gevonden tegen Slobodan Milosovic.