zondag 29 juni 2008

Niet alleen de publieke omroep is links gekleurd.

Tijdens het 2e kamer debat van 25 juni jl. melden partijen waaronder de PVV wederom dat de publieke omroepen te veel links georiënteerde actualiteitenprogramma’s maken, waarop PvdA Minister Plasterk dit pareert door de publieke omroepen te verzoeken bredere programma’s te maken.

Uit onderzoek van www.vrijemedia.blogspot.com blijkt echter dat niet alleen de publieke omroep, maar vrijwel alle Media overwegend links georiënteerde nieuwsgaring verspreiden.

Neem bijvoorbeeld Dagblad De Pers van 25 juni 2008 :

Het lijkt een 1 april grap, echter bloedserieus wordt op de voorpagina geopend met een mega slavernij claim van 379 miljard euro jegens de Nederlandse staat. Een groter voorbeeld van linkse verslaggeving is nauwelijks denkbaar. Terwijl een groot deel van weldenkend Nederland, waaronder met name linkse arbeiders dit idee nog niet eens zouden wensen te bedenken, presteert de redactie van de Pers het om dit als serieus nieuws te verslaan.
Pagina 3; Bill Clinton steunt Barack Obama, over andere kandidaten wordt niet gerept, spreekt voor zich
Pagina 3 : ‘Nu is Geenstijl aan de beurt’ , een suggestief artikel, waarbij de linkse Media het aanpakken van Justitie van niet linkse cartoonisten en weblogs maar al te graag omarmen.
Pagina 5 : ‘Juridisch adviesje voor Wilders’, Suggestief artikel over aanklacht van Jordanie jegens Wilders
Pagina 5 : ‘Geen Dictatuur met Rita’s aan het stuur’ : Column Peter Middendorp spreekt weer voor zich
Pagina 14 : ‘Nederland zal een forse prijs moeten betalen voor de Slavernij ‘ Hoe links kun je als redactie zijn ?

Kortom, een willekeurige greep uit het journalistieke aanbod in dit land, wat wederom aantoont hoe belangrijk het voor de geloofwaardigheid van onze Parlementaire Democratie is om een werkelijk onafhankelijke verslaggeving in dit land te gaan krijgen. Waar blijft de Politiek ?

Geen opmerkingen: