zondag 24 maart 2013

Waarom de Media de werkelijke waarheid over Cyprus verzwijgenCyprus is een Roversnest, althans als we de meeste journalisten mogen geloven, waar de Russen het voor het zeggen hebben en massaal hun zwarte geld stallen, en nu mogen de overige beschaafde EU landen, waaronder Nederland, de tekorten met 10 miljard aanzuiveren. Maar niet eerder dan dat de Cyprioten zelf ook fors 5’8 miljard bijbetalen, met name door een claim van 20% op spaartegoeden bij de grootste Staatsbanken.

Maar uiteindelijk komt alles weer goed, want vertegenwoordigers van de trojka, die bestaat uit de Europese Unie (EU), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), overleggen vandaag met Cyprus over een reddingsplan voor het eiland. Zo zal het gaan , en is het ook altijd gegaan, en vooral zo zal de volgende leugen ons als burgers door de NOS verkocht worden, gelooft u het nog ?

Want de kritische burger krijgt steeds meer het gevoel dat het een soort door de Media uitgerold Media Procter & Gamble marketingverhaal is van de Groot Banken.

Want net zoals Cyprus is ook ons eigen land inmiddels volgepropt met overtollige woeker Leningen, dankzij het stilzwijgen van de Media en aanjagen van de Politici en Grootbanken. Neem inmiddels eens de meer dan 1 miljoen overtollige woningen en spaarhypotheken die onder toezicht van Bouwend Nederland zijn gebouwd in de massale vinexwijken dankzij de forse renteverlagingen en kredietaanjagers vanaf 2002 door meneer Greenspan & Wellink. Was de rente netjes hoog gebleven dan hadden we geen last gehad van de vele Polen en hadden we nu ook nog mooie groene polders en stabiele huizenprijzen gehad . Dankzij deze lobby zitten we nu met miljarden aan boventallige schulden, de burger mag weer betalen, heeft u ooit 1 kritische journalist hierover gehoord ?

En de verslaggeving van NOS en RTL is ook nu weer bij Cyprus niet verder gekomen dan het vullen van plaatjes en het oplezen van Reuter Formats en wat snoepreisjes van verslaggevers die de Cyprioten uiteraard alleen maar vragen naar de overbekende weg. Wie zich namelijk zelf dan maar wat meer in Cyprus verdiept komt ook al snel tot de conclusie dat al die miljarden die aan Griekenland en Cyprus worden uitgeleend ook nu weer in de zakken van de Cypriotische Banken en Ambtenaren belanden, die hiermee dan weer enkele maanden verder kunnen met het nog meer onverantwoord uitlenen en uitgeven.

Kortom Brusselse Ambtenaren helpen Cypriotische Ambtenaren en de circel is weer rond . Wat een zegen zou het zijn als Brussel de Cyprioten eens met rust liet, en het eiland zichzelf eens hard middels een faillissement liet reinigen. Het eiland zal echt niet zinken na een faillissement, en er is nog nooit een woning ingestort of iemand dood gegaan aan direct geldgebrek. Maar Brussel zal het samen met het IMF niet zover laten komen en al deze miljarden maar al te graag weer lenen, om hiermee uiteindelijk hun woekerrentes te kunnen incasseren.

Derhalve zullen de Cyprioten en Russen de 20% zonder meer moeten gaan betalen, maar let maar op, over niet al te lange tijd zijn wij hier na deze testcase als Nederlandse burgers aan de beurt, bent u ook zo benieuwd hoe de door de Staat gemanipuleerde NOS media dan zullen reageren ?

E van Lith 24.03.2013

Geen opmerkingen: